Jamen hvad skal man så sige?

Blog opslag

Skrevet af Caroline Ziegler

10 aug, 2017

Der er blevet lavet utroligt mange indlæg omkring, hvad man IKKE skal sige til os skingrende sindssyge og emotionelle der er i fertilitetsbehandling. Jeg har bl.a. selv skrevet et ‘’det du helt sikkert er træt af at hører som ufrivillig barnløs’’ Jeg kan sagtens sætte mig ind i hvor svært at stå overfor en ufrivillig barnløs og bare gerne ville sige det rigtige, og lad os være ærlige, det er virkelig nemt at træde os over tæerne. Det er et vildt følsomt emne for os, som bare gør pisse ondt helt inde i.

Vi er jo alle sammen forskellige, og jeg kan jo kun tale for mig selv. Men jeg vil også sige at de fleste jeg har snakket med som er i samme båd, har det på præcis sammen måde.

Jeg synes helt klart det er rarest med en masse opbakning,

‘’jeg håber det lykkes for jer snart’’, ‘’det bliver da rigtigt spændende, jeg håber det lykkes hurtigt’’. Lige præcis som hvis man stod over alle mulige andre mennesker i krise. Jeg er sikker på at pigen med moren der dødssyg af kræft også hellere vil have ordnende ‘’jeg håber på det bedste, jeg er her for dig’’ end ‘’ hun skal helt sikkert nok blive rask, min grandfætters, mosters spiste de her piller og dagen efter var hun helt rask’’

Husk at snak om det, stil endelig spørgsmål hvis der er noget i gerne vil vide angående forløbet. Jeg oplever meget at mine venner og familie har en helt masse spørgsmål til hvad det egentlig at vi skal igennem sådan rent praktisk. For min skyld må folk rigtigt gerne spørge, men forfanden i helvede drop nu alle de latterligt råd, og historier om andre der var i samme båd som mig. Jeg kan garantere hver og en for, at dem som kæmper for ønskebabyen kender ALT til alle de gode råd der er derude.

HUSK at handling tæller mere end ord, det vildt stressende og pisse hårdt at være i fertilitetsbehandling. Det er det ekstra opkald, det ekstra kram det gør en forskel. Hver overbærende, når vi græder over ingenting, ikke er overlykkelige når endnu en graviditet dukker op. Jeg har ikke brug for at hører om hvem der nu er blevet gravide og hvor hurtigt de blev det. Ja, fertilitetsbehandling gør en til et småligt og egoistisk menneske, og den dårlige samvittighed over ikke længere at kunne glæde sig på andres vegne gør også pisse ondt.

Vi ved godt vi ikke er nemme at omgås med 😉

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!