Jeg er hende, de andre frygter at være

Blog opslag

22 okt, 2018

De 14 dage fra du får lagt æg op, til du kan teste, beskriver mange som ’den værste tid’. Men hvad hvis du slet ikke når til det stadie i din IVF proces?

Ja, det er vel egentlig det, de fleste frygter, når de gennemgår en IVF, at ingen æg bliver befrugtet, eller at udviklingen af æggene går i stå, så der slet ikke er noget æg at få lagt op. Og dermed ingen 14 dages ventetid.

Pt. er det den største form for magtesløshed, jeg længe har oplevet. Et øjeblik kan jeg godt miste troen på, at jeg nogensinde bliver nogens mor, eller på lægevidenskabens evner. Efter to dage i fosterstilling med nedrullede gardiner må jeg så overbevise mig selv om, at lægerne ved, hvad de gør. Og at de vil gøre alt for at hjælpe – også selvom man i det offentlige ofte kan føle sig som et nummer i rækken.

Udenfor flokken

Vi har nu haft to mislykkede IVF (foruden fem mislykkede IUI). Udviklingen af et ellers fint antal æg, går simpelthen i stå på dag to. Det sker for et lille fåtal den slags. Og lægernes forklaring er, at de ikke ved hvorfor, og at ’det bare sker for nogen’.

Så først har jeg oplevet at være hende, de fleste kvinder frygter at være, fordi jeg er ufrivillig barnløs, og dernæst er jeg så hende, mange i fertilitetsverdenen frygter at være – altså hende der slet ikke når til ægoplægning.

Mine chancer for graviditet føles derfor pt. som endnu værre, end før en IVF går i gang, fordi jeg så slet ingen æg har inden i mig. Jeg føler mig for alvor uden for flokken. Selv i denne lille flok af fertilitetsfolk, hvor de 14 dages ventetid frem til testdag fylder meget for mange.

Hvad så nu?

Lægernes løsning var efter første forsøg i det private ( grundet ventetid i det offentlige), at vi skulle videre til ICSI (mikroinsemination). En metode, der jo som bekendt bliver brugt i forbindelse med dårlig sædkvalitet, men som altså også bruges, hvis æggenes udvikling går i stå.

Men i det offentlige mente lægerne, at det var værd at prøve ren IVF igen. Så først nu til vores kommende tredje forsøg får vi lov at prøve ICSI, selvom kvaliteten af sæden er fin.

Vi venter på ventetid

Det er selvsagt frustrerende at gennemgå to IVF uden nogen æg – for det forstærker tvivlen på, om det nogensinde skal lykkes. Jeg er ikke længere i mine tyvere og kan ikke ’trøste mig med’, at tiden er med os. Den er nærmere mod os.

Ind til næste forsøg prøver vi at få tiden til at gå. Forhåbentlig dér kan vi så få lov at opleve de 14 dages ventetid. En ventetid, som er uudholdelig, men som på en eller anden måde jo også indeholder et spinkelt håb om liv. Og håbet er vel trods alt det vigtigste i dette morads af magtesløshed. Det er i hvert fald bedre end at være hende, andre frygter at være.

12 Kommentarer

 1. Trine

  Sidder med tårer i øjnene for jeres historie er fuldstændig ens med vores…. Vores klinik rådede os at til at få lavet en SDI-test, hvor DNA’et i sæden undersøges. Måske I har prøvet ellers kunne det være forsøget værd. De bedste tanker til jer og andre <3

  Svar
  • Mie

   Jeg er i samme båd. Har været igennem 2 icsi. Eller igennem er jo så meget sagt når man ikke får lagt æg op. Mine ægs udvikling går også i stå 🙁 Det er så frusterende og føler mig så snydt fordi jeg jo ikke engang får chancen for at blive gravid 🙁 man kan nemt gå hen og tabe modet og troen sys jeg.
   Jeg har været i to korte behandlinger, næste gang skal jeg i lang behandling. Håber det virker.

   Svar
  • h1982

   Kære Trine

   Tak for din kommentar – det er rart at vide, at andre forstår. Vi har også fået foretaget DNA testen – og her så alt heldigvis også fint ud. Det lader til, at flere klinikker heldigvis har fået større fokus på dette. Gode tanker til dig.

   Svar
  • Kærlighedogvidenskab

   Kære Trine

   Tak for din kommentar – det er rart at vide, at andre forstår. Vi har også fået foretaget DNA testen – og her så alt heldigvis også fint ud. Det lader til, at flere klinikker heldigvis har fået større fokus på dette. Gode tanker til dig.

   Svar
 2. Emilie Lindgreen

  Åh, jeg er i præcis samme situation. Og alt virket så overvældende og håbløst. Vi er nu i pause inden vi skal til ICSI (efter 3 insemineringer og 1ivf). Vi er i pause fordi mit stofskifte er for lavt og det skal reguleres inden vi kan fortsætte behandling. Mit niveau var på 5,1 og skal være på 2,5. Så det var ikke så meget ved siden af, men nok til Hvidovre vil have det reguleret inden vi går videre. Det er først efter sidste blodprøve efter ivf (med ingen befrugtede æg), at vi fandt ud af stofskiftet. Så måske det er værd at spørge ind til, når nu der ikke er andet galt? Jeg havde aldrig hørt om det før, og jeg tror ikke jeg er blevet tjekket før. Håber det kan hjælpe. Og ellers er der kærlige, støttende hilsner herfra!

  Svar
  • Heidi Pedersen

   Kære Emilie

   Tak for din kommentar – jeg forstår virkelighed din følelse af håbløshed. Det glæder mig at høre at lægerne har fundet en årsag – det må give lidt håb, selvom det selvfølgelig ikke er fedt. Jeg fik tjekket stofskifte med det samme og umiddelbart ser det også fint ud. Jeg håber for jeres videre forsøg.

   Svar
  • Kærlighedogvidenskab

   Kære Emilie

   Tak for din kommentar – jeg forstår virkelighed din følelse af håbløshed. Det glæder mig at høre at lægerne har fundet en årsag – det må give lidt håb, selvom det selvfølgelig ikke er fedt. Jeg fik tjekket stofskifte med det samme og umiddelbart ser det også fint ud. Jeg håber for jeres videre forsøg.

   Svar
 3. Line

  Mine første 2 ivf endte også uden en ægoplægning. I det første stoppede mine ægblærer med at udvikle sig, og jeg nåede derfor ikke til ægudtagningen. I mit andet ivf havde jeg kun 3 ægblærer som ved ægudtagningen viste sig at være tomme. Så der stod jeg efter 2 ivf uden æg, og alle ved jo det kræver æg for at man kan blive gravid. Det var en stor smerte og jeg stod også dengang uden en forklaring på, hvorfor jeg ikke kunne danne/ modne æg. Heldigvis gik mit 3. Og 4. ivf bedre.
  Men jeg forstår den smerte det er, ikke en gang at kunne få lagt et æg tilbage, og at man har været igennem så meget, uden at få en reel chance for at blive gravid.

  Svar
  • Heidi Pedersen

   Kære Line

   Tak for din forståelse og for at give lidt håb for de kommende forsøg.

   Svar
  • Kærlighedogvidenskab

   Kære Line

   Tak for din forståelse og for at give lidt håb for de kommende forsøg.

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!