Jeg er ikke kvinde nok

Blog opslag

Skrevet af Malene W Faros

31 jan, 2018

Efter jeg fik besked om at jeg havde en beskeden chance for at kunne blive gravid naturligt og at vi nu skulle have hjælp til det, kom følelserne med det samme.

”Jeg er ikke kvinde nok”

”Jeg kan ikke det, andre forventer jeg skal kunne”

”Min mand er bedre tjent med en som kan det en kvinde skal kunne”

Det er de værste følelser man kan gå rundt og slå sig selv oven i hovedet med hele tiden, de ødelagde mig fuldstændigt inden i og gav en mig en stor klump i maven og brystet, jeg var knust og følte at det hele var min skyld for jeg kunne jo ikke gøre ”min pligt” det en kvinde skulle kunne.

Jeg følte jeg svigtede alle, alle der håbede på ,at det snart ville lykkes for os, alle der havde krydset fingre for os, alle der vidste vi prøvede og bare ventede på nogle gode nyheder. Men allermest følte jeg, at jeg svigtede min mand, vores familie og nære venner, fordi jeg ikke kunne mit job. At se deres smerte i øjnene på vores vegne, var ikke til at bærer, det stak mig dybt i hjertet hver gang, jeg ønskede ikke de skulle føle 1% af den følelse jeg havde, for jeg vidste hvor ondt det gjorde.

Der gik 1 ½ år og jeg var til sidst ædt op af dårlig samvittighed og skyldfølelse. Jeg kunne ikke forsætte sådan her. Jeg fandt en terapeut som gerne ville prøve og hjælpe mig med at komme af med den dårlige samvittighed og skyldfølelse. Det viste sig, at blive en lang og meget hård kamp at komme af med.

Efter jeg havde gået der i over et år var vi enige om, at jeg var klar til at slippe terapien, jeg var kommet langt og klumpen i maven og brystet var blevet meget mindre og ikke det styrerne i mit liv mere. Jeg kunne se fremad og havde fået redskaber til hvordan jeg skulle komme af med de dårlige følelser når de dukker op, for det gør de stadig, bare ikke så tit mere.

Følelserne rammer mig oftest når folk spørg om vi ikke snart skal have nogle børn eller når snakken falder ind på fertilitetsbehandling eller når vi skal fortælle at det denne gang heller ikke lykkes, den sidste her er helt sikkert den værste af dem alle, det er 100% hver gang at følelserne kommer frem her. Jeg kommer nok aldrig af med dem, men har lært at leve med, at de dukker op og man bliver bedre til at lægge dem hurtigt væk fra sig igen for de gør kun ondt. Det er normale følelser at få, når man kommer ind i fertilitets verdenen, men man skal huske på du svigter ingen og det er ikke din skyld!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!