Jeg var bange, men det gik rigtig godt

Blog opslag

Skrevet af MaleneSys

6 jul, 2019

Jeg tror ikke det er helt forkert, hvis jeg siger, at det mest skræmmende ved reagensglasbehandling er ægudtagningen. Hvis du ikke er helt bekendt med, hvad det er, så lad mig give en kort forklaring her. Kvinden stimuleres med hormonindsprøjtninger (højere dosis end i inseminationsbehandling), og når der er en masse æg klar, så tages de ud med en lang kanyle, der stikkes op og ud gennem skedevæggen, så den kan gå ind og ramme æggestokken – og suge ægblærerne ud. Der gives lokalbedøvelse i skeden, og man får også smertestillende i form af et morfinlignende stof. Det er et indgreb, der tager i omegnen af 15-20 minutter.

På en eller anden måde var det en underlig følelse både at være så bange, men samtidig være enormt spændt på det hele. Hvis jeg skal være ærlig, så var jeg mere bange for om mine æg var gode nok, end jeg var for selve indgrebet.

Vi går i behandling i det offentlige på Herlev hospital. Jeg har PCOS, ingen naturlig cyklus og en meget høj ægreserve.

Der var en plan klar fra start, og den gik ud på, at jeg skulle have Menopur, men i lav dosis, på grund af min høje ægreserve. Det stod også helt klart, at der med stor sandsynlighed ville være tale om et totalfrys forsøg. Det er hvor man tager alle æg ud, befrugter dem, lader dem dele sig – og herefter fryser alle egnede æg ned. Herefter skal man vente to menstruationer før man kan gå i gang med et eventuelt fryseforsøg, hvor de lægger et æg op.

Det var også sådan det endte.

Jeg fik nemlig taget 25 æg ud!! Det var helt vanvittigt. Ud af de 25 æg var der 8 æg, der blev befrugtet og delte sig korrekt og nåede hele vejen til fryseren på henholdsvis dag 5 og 6. Hvis jeg skal være ærlig, så var jeg skuffet i starten, for jeg synes ikke, at 8 ud af 25 var særlig imponerende. Efterfølgende har jeg fået lidt perspektiv, og er lykkelig for de 8 æg, for det er dem der betyder noget. Det er forhåbentlig dem, der skal blive til vores fremtidige børn.

Selve ægudtagningen var helt fin. Jeg var bange for, om det ville tage en evighed at få alle de æg ud, men selve indgrebet tog i omegnen af 20 min.

Jeg fik en beroligende pille inden vi gik i gang, og så fik jeg et morfinlignende stof både inden og undervejs. Alt i alt, så var det en ganske fin oplevelse, og både lægen og sygeplejerskerne på Herlev var simpelthen så søde og rare. Det hele var meget professionelt, og jeg har ikke en finger at sætte på noget som helst. Det var ikke fordi det var smertefrit, men jeg synes absolut det var til at holde ud.

Så… den der store frygt for, om det ville blive forfærdeligt. Og min enorme frygt for, om der overhovedet ville være egnede æg – blev bragt helt til skamme.

Vi er så taknemmelige, og håber, at der er mindst et lille mirakel til os blandt de 8 æg.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selvfølgelig havde drømt om, at vores kommende børn kunne blive lavet i soveværelset, men når det ikke kan være anderledes, så er jeg glad for, at de bliver lavet på Fertilitetsklinikken på Herlev hospital.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!