Kæmper du også med ensomhed og svære følelser?

Blog opslag

Skrevet af

12 jun, 2019

Reklame

Det kan være en ensom oplevelse at være i fertilitetsbehandling og kæmpe med ufrivillig barnløshed. For mange kvinder er det svært at dele de bekymringer og følelser, der opstår når vejen til moderskabet, er langt.

Selv de nærmeste kan det være svært at dele denne periode af dit med. Og med god grund, for det kan være vanskeligt at forstå, hvad du nu går igennem, hvis ikke man selv har prøvet det.

Tabu, skyld, skam og manglende forståelse fra omgivelserne er ofte medvirkende til isolation og ensomhed hos kvinder i fertilitetsbehandling, og det forstærker de svære følelser ufrivilligt barnløshed, naturligt sætter i gang.

Måske trækker du dig fra venner og familie, der er gravide eller har børn, fordi det er en smertelig påmindelse om det, du ikke selv har endnu.

Måske undlader du helt at fortælle hvilke bekymringer og svære følelser, du kæmper med, fordi du ikke orker at høre: “det skal jo nok lykkes. Bare slap af og tænk på noget andet, så kommer det helt af sig selv”.

Måske tror du, at du skal være stærk og klare det hele selv?

Måske forstår dine omgivelser ikke, hvor meget frygten for at det aldrig lykkes, fylder hos dig?

Men det behøver ikke at være en ensom tavs kamp. Du er nemlig ikke alene om at have en stor længsel efter at blive mor. Der er mange, der har det ligesom dig, og som forstår, hvad du nu går i gennem, fordi de er samme sted som du.

Netop derfor kan det være helende og en lettelse at mødes med ligesindede, der ligesom du, kæmper for at blive mor.

I et gruppeforløb vil du opleve et fortroligt rum, med andre kvinder der ved, hvordan det er at være udfordret på fertiliteten. Her kan du træde ind i et trygt fællesskab, hvor du kan dele følelser og tanker, med nogen der forstår, fordi de kæmper den samme kamp som dig.

Lyder det som et fællesskab, der kunne være godt for dig?

Gruppeforløb – når vejen til moderskabet er langt        

Læs mere om gruppeforløbet her

Jeg ønsker dig alt det bedste.

Hilsen Lise

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!