Kommer lykkens gang nogensinde? 

Blog opslag

22 nov, 2018

I kommer lidt omvendt ind i vores historie, nemlig i den svære periode, som jeg går igennem lige nu. Jeg lover Jer dog, at jeg nok med tiden skal tage jer igennem de sidste 2 år med alle de opture og nedture som vi har stået overfor.
Grunden til jeg valgte at blive blogger på fertilitetsliv.dk var fordi jeg i de sidste år har følt mig meget alene. Ja jeg kan snakke med min kæreste om det, men han kan ikke båret et barn, han har ikke mærket brystspændingerne, haft kvalmen, fået udskrabning etc. Med andre ord kan han være der for mig, men han kan ikke, uanset hvor meget han gerne ville, sætte sig ind i hvordan jeg har det. Der er nogle af mine veninder som også har aborteret, men samtidig er de blevet gravide ret hurtigt, så jeg føler heller ikke at de kan sætte sig ind i min situation. Derfor søgte jeg et fællesskab hvor jeg kunne snakke med kvinder i samme båd. For kort tid siden opdagede jeg denne side, og jeg fandt det fællesskab som jeg havde savnet- nogen der havde det ligesom jeg. Nu sidder jeg så her og er i gang med at skrive mit første blog indlæg. Er jeg nervøs? JA!, men det skal ikke hindre mig i at fortælle jer, hvad jeg pt. går igennem.

For at i forstår frustrationen vil jeg beskrive situationen kort. Jeg blev spontant gravid for anden gang i sommerferien efter 2 negative inseminationsforsøg, men ved scanning i uge 8 var der igen ingen hjertelyd, og jeg skulle have endnu en udskrabning. Hurtigt fik jeg min menstruation og jeg tænkte super så kører vi…. Jeg fik den ikke bare én, men 2 gange på en måned, men så skete det, som aldrig har været sket… min menstruation blev uregelmæssig…

Da jeg havde brystspændinger, kvalme, træthed og havde mærket en masse muren i mit underliv var jeg sikker på at jeg var gravid, så jeg tog fortrøstningsfuldt en test…. men testen var som billedet viser, negativ.

Dagene gik, og min menstruation blev ved med at udeblive, derfor aftalte jeg med fertilitetsklinikken at jeg skulle komme til en scanning. Sandheden er den at jeg er begyndt at hade scanninger da de indtil videre ikke har vist noget godt…

Tårnene løber igen ned af mine kinder, det spinkle håb blev endnu engang slukket. 42 dage var der gået efter sidste menstruation, og på trods af gentagne negative gravitetstest forsøgte jeg at bevare bare en lille smule håb og optimisme, men Nej. Scanningen viste ingen baby. Men jeg blev egentlig heller ikke klogere… for det viste sig at min slimhinde ikke så normal ud.

Lægen kom med alle mulige plausible forklaringer på hvad der kunne være årsagen på min udeblevne menstruation, men den eneste løsning var p-piller. Efter en kort tænkepause sagde lægen den anden løsning er, at “Du må vente til den bliver normal”. VENTE TIL DEN BLIVER NORMAL???!!! Selvom jeg godt med min sunde fornuft ved, at han ikke kan sige andet, har jeg bare lyst til at råbe ham ind i hovedet:“ligner jeg ikke en der har ventet nok! I 2 år har vi kæmpet og prøvet, 2 udskrabninger og 2 forsøg senere og stadig ikke nogen baby!” Men jeg ved godt at det ikke hjælper noget og jeg forlader slukøret klinikken.

Først da jeg kommer hjem og gennemgår dagen og scanningen rammer virkeligheden mig og jeg bryder sammen…

Får vi mon nogensinde den baby ….

2 Kommentarer

 1. Elisabeth

  Åh, det lyder hårdt. Det er bare så vigtigt at cyklus fungerer efter aborter. Jeg har selv været igennem to aborter ligesom dig. Den ene en senabort på grund af en kromosomfejl og den anden en spontan abort. Min cyklus har ændret sig for hver abort. Jeg bliver stadig ængstelig op til forventet menstruation, og hvis ikke jeg kan få en positiv test, så skal jeg bare have min mens med det samme, så jeg ved at tingene fungerer. Jeg har selv brugt akupunktur til at få styr på min cyklus efter første abort, og det havde en mærkbar effekt. Faktisk blev jeg gravid en måned efter jeg startede akupunktur. Nu prøver jeg så med akupunkturen igen og håber på, at der ikke endnu en gang går 7 måneder før jeg bliver gravid igen…
  Kender også det med at veninder har oplevet aborter, men de er alle blevet hurtigt gravide med raske børn. Det er hårdt at være den eneste, der oplever det flere gange.
  Jeg håber snart heldet vender for os.

  Svar
  • Lene

   Hej Elisabeth. Tak for din besked. Jeg er ked af at du også har måtte det samme igennem 🙁 og puha endnu værre med sen abort. det er aldrig sjovt! . Efter min første abort var min cyklus regelmæssig efter 22 dage så jeg tænkte, at det ville være det samme denne gang men nej. Og ja kan så godt genkende det der- er testen negativ – så giv mig i det mindste min mens så vi kan komme videre 🙁 Det tog 49 dage før den kom- men jeg har lige taget min ægløsningsprøjte og i morgen skal jeg insemineres 🙂 jeg har aldrig prøvet akupunktur men det er da klar forsøget værd. Jeg har i stedet lyttet til fertilitetsfremmende meditationer. Jeg krydser for os ❤️

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!