Kun en beskeden chance for naturlig graviditet

Blog opslag

Skrevet af Malene W Faros

5 jan, 2018

Sådan lød beskeden efter min akutte operation af en graviditet udenfor livmoren, hvor de for første gang opdagede jeg havde endometriose i svær grad. Jeg mistede under denne operation også min ene æggeleder og fik beskeden om at den anden havde en del sammenvoksninger.

Jeg havde kæmpet i 7 år for at få en læge til at undersøge mig for endometriose uden at han ville, beskeden fra ham hver gang var ”Du skal bare tabe dig så slipper du af med dine smerter” I de 7 år afprøvede de forskelige hormoner på mig og jeg tog mere på af dem, mens ingenting virkede og min endometriose voksede bare videre. Lægen lovede mig så efter 5 års kamp at hvis jeg tabte mig ville han give mig den klikkertoperation, der skulle til for at få bekræftet om det var endometriose jeg havde. Jeg kom tilbage et halvt år efter super glad og stolt, jeg havde tabt 10 kg. Lægen mente dog stadig ikke jeg skulle have den, i dette øjeblik opgav jeg at få stillet denne diagnose og gik derfra total slået ud.

Vi blev enige om at starte på projekt baby, da jeg ingen prævention tog i frygt for at tage på og de hjalp jo heller ikke på mine smerter og vi var klar. Min drøm var altid at blive ung mor.  Jeg blev gravid efter et års tid og vi var ikke til at skyde igennem, men drømmen varede ikke længe da jeg mistede det i uge 7+5. Nå men vi måtte jo ”op på hesten igen” som alle folk siger og det gjorde vi så, der gik yderligere et år uden der skete noget. Vores forhold blev sat på prøve og jeg magtede ikke mere og vi endte med at gå fra hinanden efter vi havde været i gang i 2 ½ år.

Efter et år fandt vi sammen igen og blev enige om at det skulle være os to igennem alt denne gang, vi gik derfor i gang med projekt baby igen efter kort tid. Efter et stort vægttag på 30 kg i den tid vi var fra hinanden, blev vi gravide efter ca.1 år denne graviditet endte dog heller ikke som forventet. Efter en masse pletblødninger, scanninger hvor de ikke kunne finde blommesæk, men med et HCG der steg, fandt de til sidst en graviditet i min ene æggeleder. Jeg blev akut indlagt og opereret. En operation der skulle tage 45 min tog dem 3 timer da hele mit underliv var vokset sammen af endometriose, de kunne ikke komme ned med klikkerten så de måtte åbne mig med et kejsersnit og skilte det hele fra hinanden inden de kunne fjerne min æggeleder.

Og så kom beskeden ”Du har beskeden chance for at blive naturligt gravid, ønsker i at blive henvist til fertilitetsafdelingen med det samme?”

Se Malene’s blogside her

1 Kommentar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Handlinger og vaner

Handlinger og vaner

Problemet Der var engang et bjerg. Fra toppen af bjerget udsprang en flod, og hver vinter faldt...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!