Mænd og Fertilitet

Blog opslag

Skrevet af Behandler AcuHouse

20 sep, 2022

AKUPUNKTUR, SÆDKVALITET & MÆNDS FERTILITET

Akupunktur er ikke kun forbeholdt kvinderne når det kommer til styrkelse af fertilitet. En række pilotundersøgelser har vist at der var store ændringer i mænds sædkvalitet når de blev behandlet med akupunkturnålene.

Og det er heller ikke helt irrelevant at lade mændene lægge sig op på briksen til akupunkturbehandling. Årsagen til manglende graviditet hos par lige så ofte skal findes hos manden, som den skal findes hos kvinden.

”JEG HAR DA SUPERSÆD”

Bevægelse, retning og mængde er nogle af de parametre der vurderes på. Desværre har der igennem et par årtier været en faldende kvalitet i en sådan grad, at WHO har måtte sænke niveauet for hvad der er normalt. 

Får man et godt resultat med en stor mængde sædceller, skal man dog være opmærksom på at sæden ikke tjekkes for DNA fejl. Dette kræver en speciel prøve, man ofte først får tilbud senere i forløbet eller selv betaler for.

Det betyder at en del mænd tror de har “supersæd”, selvom det ikke altid forholder sig sådan.

Faktisk viser det sig, at for 20% af de mænd der får stemplet ”god sædkvalitet”, vil sædens DNA struktur være så beskadiget, at det enten bliver svært at opnå en graviditet – eller endnu værre – det bliver svært at holde på den. 

Det forholder sig nemlig sådan, at efter sammensmeltning mellem æg og sædcelle, er det ægget der har til opgave at reparere eventuelle dna skader fra sædcellen. Den opgave kan ikke altid lykkes hvis omfanget af DNA-skader er for stort.

Ved IFV og ICSI-behandling er der ofte en holdning om at manden bare skal levere en god sædcelle. Men da dna-kvaliteten netop har stor betydning, er det ikke altid så enkelt. Manden har derfor også et stort ansvar for at optimere sin egen konstitution når man som par forsøger at få et barn.

AKUPUNKTUR & SÆDKVALITET

Den store fordel med akupunktur er, at den arbejder med hele kroppen samt kan tilpasses den enkelte der kommer til behandling.

Der findes specifikke og decideret punkter der styrker sædkvalitet og potens mere direkte, og som naturligvis altid bruges i behandlingen. Men resten af behandlingen er tilpasset den enkelte person.

Har man for eksempel stress, er det dét at bringe ro i nervesystemet og stresshormonerne der sideløbende behandles. Er det overvægt og hormonel ubalance, er det naturligvis det der er i fokus ud over fertilitetspunkterne.

En akupunkturbehandling hvor den klassiske akupunktur – der er god til at regulere stress, energiniveau og hormoner – kombineres med de direkte nervepunkter der har evnen til at styrke sædkvalitet og kønsorganer, er ofte det der giver det bedste resultat i fertilitetsbehandling af mænd.

Erfaringerne fra klinikken er da også, at både mængde, kvalitet og dna-struktur er forbedret væsentligt efter en række behandlinger, hvor vi samtidig har optimeret livsstilen.

Annonce

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Far out

Far out

Det er langt ude, at jeg endnu ikke er blevet far Jeg har altid gerne villet være far. Det må være...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!