Mens vi venter…

Blog opslag

18 mar, 2019

Jeg husker tilbage på, da jeg var yngre, hvor jeg lavede en masse tossede kontrol foranstaltninger- i situationer hvor jeg følte mig max magtesløs. Jeg havde fx reglen – ”HVIS den første mentos i pakken var lyserød så betød det, at han elskede mig”… Nå den så ikke var lyserød, så fandt jeg på en anden regel; ”Jeg måtte kigge i begge ender før det var afgjort”, og sådan fortsatte jeg, indtil jeg fandt den lyserøde! Jeg har altid haft behov for at have kontrol. Det er lidt latterligt og tragikomisk, når jeg kigger tilbage på det hele. Jeg har et utal af gange siddet ude i haven med bladende flyvende omkring mig- klicheen med blomsten – ”han elsker mig, han elsker mig ikke… Som om livet er så simpelt, at man kan afgøre det hele med en “bladkamp”. Gid det var så vel. Jeg overvejer stadig nogle dage at finde en blomst en blomst i have, sætte mig ned og lege legen… – ”jeg er gravid? Jeg er ikke gravid? Jeg er gravid”… ??

“14 dage så skal du til egen læge og have taget en blodprøve, den vil så fortælle os om du er gravid eller ej”.
Jeg husker sygeplejerskens ord.. 14 dage!!! Det er jo en evighed tænkte jeg… de første 11 dage er nu gået men nu er det som at tiden snegler sig afsted – der for besluttede jeg mig for at dele alle mine tanker og følelser som jeg pt. går med. ”Prøv ikke at tænke for meget over det, så går tiden hurtigere ”-sagde sygeplejersken! Jeg tænkte i mit stille sind- Hallo Dame!! Jeg tager Crinone hver dag som gør, at jeg bliver mindet om det – ikke kun det at skulle bruge Gelen, men også alle de mange bivirkninger, som produktet har. Jeg er grådlabil, oppustet har muren i underlivet og ømme bryster- alle de symptomer som jeg- men hvad hvis det bare er Crinonen? Jeg tør ikke tro på noget… Er den der? Eller er den der ikke? Mine tanker flakker og skifter. Det ene øjeblik tager jeg mig selv i at tale til maven, mens mit hånd ligger på den- “jeg ved at du er der inde, du er såååå længe ventet, please lov mig at du denne gang bliver til noget” Jeg laver mantra øvelser som jeg har lært igennem et online mindfulness kursus med Thilde Vesterby. “På en indånding – jeg har tiltro til – og på en udånding – at jeg er gravid “ og på den anden side så er jeg skrækslagen og katastrofetankerne løber afsted med mig – ”Selvfølgelig er den der ikke, du er ikke færdig med det her helvede, den har ikke været der de andre gange, hvorfor skulle den så være der nu…?” De forskellige scenarier skylder igennem mit hoved – “Vi er gravide, vores familie som omfavner os, endelig er det vores tur- nu bliver vores familie fuldendt <3️- og næste scenarie er én skuffet mig, der smider graviditetstesten i skraldespanden, mens tårerne løber ned af kinderne. De trælse og velmenende beskeder som tikker ind- ”åhhh nej skat- det gør mig ondt, op på hesten igen, det skal nok blive jeres tur- det ved jeg”.

Og det ved jeg også godt. Alt skal nok gå, også selvom det skulle vise sig, at den ikke er her denne gang. Vi har været her før, så vi skal nok rejse os igen, men lige nu, mens jeg skriver virker der bare utrolig langt op fra det dyb, som jeg forestiller mig, at jeg falder i. Jeg forsøger med min sunde fornuft at forklare min hjerne som arbejder på højtryk, at alt er ude af min kontrol og mine hænder. En del af mig har lyst til at tage en test- men lægen sagde tidligst onsdag- på test dagen. Jeg er splittet. Hvis den er positiv, er det jo intet mindre end fantastisk, og på den anden side så bliver det en realitet, at jeg kan risikere at miste igen… og hvis den er negativ IGEN, så er det som så mange gange før at blive slået hjem i Ludo og vente på hvornår man er så heldig at slå en globus (blive accepteret i endnu en IVF behandling) … så man er en del af “spillet” igen. De her 14 dage er værre end noget andet for om 3 dage kan det hele være slut!!!

8 Kommentarer

 1. Anna

  Jeg er også på dag 11 og venter bare på jeg skal have taget den skide blodprøve. Det er slet ikke sjovt mere. Men held og lykke, håber det lykkedes for os begge!

  Svar
  • Lene

   Tak Anna 🙂 Desværre var vores svar negativ, men jeg håber at du har mere held. Sørg for at holde dig beskæftiget så går tiden hurtigere. Held og lykke 🙂

   Svar
 2. J

  Jeg venter også – 9 dage endnu. Det er frygteligt, og “tænk på noget andet” sætningen er grænsende til latterlig. Jeg hepper på dig (og spiren)!

  Svar
  • Lene

   Tak J. Desværre var den negativ, men forhåbentlig kommer der snart en anden spire. Held og lykke med din spire. Helt enig i kommentarerne, og de var på ingen måde hjælpsomme.

   Svar
 3. Karin

  Åhhh, det er så hårdt med den ventetid, håber det bedste

  Svar
  • Lene

   Tak Karin. Desværre var den negativ, så nu er den ventetid over. I stedet venter vi så bare på at må begynde igen. Det håber vi bliver snart så vi kan få en positiv test igen.

   Svar
 4. L

  Krydser virkelig fingre for jer! Nyd forårssolen mens I venter 🙂

  Jeg skal til blodprøve i morgen efter første ICSI-forsøg, men jeg ved allerede nu, hvad resultatet bliver. Efter to negative graviditetstest (som i øvrigt var en virkelig dårlig idé for mig at tage, fortryder det så meget) og så et voldsomt besøg af min menstruation startende fra i morges, er jeg efterhånden temmelig sikker på, at der ikke er noget.

  Vi har heldigvis et enkelt æg på frys, så det håber jeg, at kunne få sat op snart. Nu skal det bare blive eftermiddag i morgen, så sygeplejersken kan ringe med det svar, vi allerede kender, og så vi kan komme videre med forløbet.

  Den er virkelig hård, den ventetid. Og den er der bare konstant.

  Svar
  • Lene

   Tak L. 🙂 Desværre var svaret negativt. Men nu nyder vi det gode vejr, og forsøger at se fremad. Jeg begyndte faktisk også at bløde før testdag. Tog en test på testdagen, fordi jeg hellere ville kende svaret inden jeg skulle ind og læse det på Eboks, det resulterede dog bare i at jeg sad og græd oppe ved sygeplejersken og ikke kunne se meningen i at få taget blodprøven.
   Dejligt med et fryseæg. Det fik vi desværre ikke, så vi venter på at komme i gang igen, desværre er der op til 3 måneders ventetid. Jeg krydser for at fryseægget bliver ÆGGET <3

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!