Mental robusthed – hvordan? Minfulness!!

af | juli 5, 2018 | 0 Kommentarer

Reklame

Det var en hård tid med mange nedture. Vi var ved at blive helt gak gak. Jeg var jaloux på alle gravide kvinder. Jeg så dem overalt. Jeg følte, at jeg var den eneste som ikke kunne blive gravid. Jeg havde ikke lyst til at se andre. Blev helt allergisk når folk prøvede at hjælpe. Jeg følte, at der var noget galt med mig som kvinde. Vi flyttede for at have mere plads når barnet kom, men barnet kom bare ikke. Vores liv gik i stå. Fertilitetsforløb var ikke specielt romantisk. Jeg kunne ikke sove om natten, tankerne kørte rundt, rundt og atter rundt. Jeg mistede interessen for det jeg kunne lide, for alt derhjemme og på arbejde. Jeg kunne ikke koncertere mig. Jeg følte mig som et dårligt menneske. Alt handlede om at blive gravid. Jeg var meget hemmelighedsfuld omkring mit forløb…

Dette er kun et lille uddrag af de mange tanker par / kvinder gør sig mens de arbejder på at blive forældre.

Som professionel behandler med mange års erfaring ved vi, at arbejder klienten længe nok og hårdt nok, så vinder klienten over den pågældende lidelse, som der er opsøgt hjælp til. Selvfølgelig er der undtagelser. Efter få opstarts samtaler ved vi nogenlunde hvor mange samtaler klienten har brug for, for at opnå velvære i hverdagen, overvinde lidelser som angst, depression eller få styr på stress, drømme og ens ønsker.

Sådan er det bare ikke, når man arbejder på at få et barn. Par / kvinden ved ikke hvornår de / hun kommer i mål, og hvad virker med sikkerhed, samt hvilken behandling skal der til for at få et barn. I fertilitetsbehandling er vi styret af natruren. Uanset hvor megen lægelig hjælp vi modtager eller klargør kroppen til en mulig graviditet, er det naturen som styrer fertilitetens gang. Vi er vant til at styre vores liv, nå i mål med det vi vil, når vi vil. Det er os som bestemmer. Sådan er det bare ikke, når kvinder / par arbejder på at blive gravide. Det er svært for os mennesker at acceptere, at vi ikke kan styre denne proces, hvilket er forståeligt, da vi jo kan styre alt andet. Oplevelsen af at miste kontrol over ikke selv at kunne nå det ønskede mål, kan føre til depression, angst, utilfredshed og /eller vække følelsen af at være forkert. Man kan opleve sig selv stå i en livskrise.

Skrevet med al ydmyghed, stor respekt og dybeste sympati for de par/ kvinder som ikke har opnået graviditet, så får de fleste kvinder /par ren faktisk børn. Tænk på Jeres omgangskreds, hvor mange af de kvinder som I kender er barnløse? Det er utrolig få.  Det vi ikke kender, er tidspunktet for hvornår graviditeten indtræffer, hvordan eller med hvilken behandling den opnås, og om det er en let eller lang og sej vej dertil.

Så hvis naturen styrer hvornår vi bliver gravide, hvad kan vi så gøre?

Vi kan styrke vores mentale robusthed, så vi kan holde ud og få en tålelig ventetid. Måske endda en positiv tid uden depressive tanker, opgivenhed og/ eller tilbagetrækning fra vores sociale liv.

Forældreskabet skal begynde godt fra start og Praksis for Graviditetsudfordringer ønsker at give kvinder / par styringen tilbage. Vi ved at tilbyde gruppeforløb, hvor vi igennem 8 uger intensivt dyrker MINDFULNESS. Vi arbejder også bla med at få vendt de negative tanker, løsnet op for dem og har fokus på at sænke den stress der er tilstede i din krop.

Det gør vi, fordi vi ved, at dette kan forbedre din fertilitet.

Forskning peger på, at gruppeforløb med kvinder der sammen arbejder med ovenstående øger chancen for graviditet.

Via Mindfulness forløb hos os, får du dit livs styring tilbage igen. Du får teknikker til opnåelse af fysisk og psykisk velvære og ro.  Du får styrket din / Jeres mentale robusthed. Minimere din stress og opnår mere tilstedeværelse i nuet uden pinsel.  Derved øger du dine /Jeres chancer for at opnå graviditet.

Mindfulness forløbet strækker sig over 8 gange.

Næste gruppeforløb starter søndag den. 18 november.

Forløbet henvender sig til kvinder som mænd.

Læs mere om vores gruppeforløb her

Praksis for Graviditetsudfordringer
Dalgas Boulevard 59
(Dalgas Yoga)
2000 Frederiksberg
8193 0660

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest