Min helt umulige krop – mon den lader mig blive mor?

Blog opslag

Skrevet af Caroline Ziegler

14 maj, 2017

Som beskrevet på mine tidligere indlæg skal jeg tabe mig 10 kg inden behandlingen- min vægt er et kæmpe mysterie og en kæmpe frustration. Jeg går meget op i kost og træning – det har jeg gjort de sidste 5 års tid. Som barn var jeg meget overvægtig eftersom vi ikke levede specielt sundt i mit barndomshjem. Jeg har af flere omgange helt ned til 10 års alderen tabt mellem 10-25 kg. Jeg har lige prøvet at sidde og regne på det – har tabt omkring 70 kg i alt. Jeg har aldrig haft svært ved at tabe mig før, og har aldrig skulle kæmpe specielt meget for det. Samtidigt har jeg også bare været rigtig god til at tage de tabte kilo på igen.

Da jeg var 16-17 år begyndte jeg, at gå rigtigt meget op i træning samt kost, og da jeg fyldte 18 var jeg helt nede og veje omkring 60 kg. Jeg var fuldstændig besat af at tabe mig, og spiste i den sammenhæng så lidt som muligt – under 500 kcal dagligt (set i bakspejlet, var det nok ved at udvikle sig til en spiseforstyrrelse). Da jeg begyndte at spise “normalt”, altså mellem 1200-1500 kcal begyndte jeg, at tage voldsomt på. ca. 2 kg om ugen.

Jeg har været til lægen af flere omgange og der er ingenting at se, mit stofskifte er lidt lavt, men intet udenfor normalen. De har lavet “sladre test” både på fedt samt sukker, og testen viser at jeg spiser meget lidt af begge. Nogle af lægerne har givet op, og andre tror ikke på mig. Heriblandt lægerne fra fertilitetsklinikken hvor en af dem udtalte sig således: ‘’er du sikker på du ikke går og spiser noget du ikke ved?’’

Jeg kan sagtens se fremskridt med min krop pga min træning, men jeg kan ikke blive mor før jeg har tabt mig 10 kg, så hvordan skal jeg nogensinde blive mor? Føler mig så dum og til grin – de tror jeg sidder på min flade og spiser flødekager dagen lang… Fx har jeg i denne uge spist mellem 900-1200 kcal dagligt. Har trænet 6 gange + 4 gange fasting cardio inden morgenmaden, og vægten sagde + 300 g. De sidste 2 dage har jeg ligget i sengen pga sygdom, og har ikke indtaget andet et par sodavandsis. I dag sagde vægten dog stadig + 200 g. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal stille op. Føler mig så til grin og helt igennem magtesløs. Jeg har forsøgt mig med faste, juice osv. Men intet virker! Det er så forfærdeligt, at kæmpe og kæmpe, at leve som en der er på diæt og så have en vægt som en der lever af burger og pizza…

Kommenter gerne, hvis i vil høre mere om min kost, træning, vores madvaner, vitaminer osv 🙂 Husk at i kan følge med på instagram, hvor jeg ofte ligge mine måltider ud. 🙂

4 Kommentarer

 1. Livetmedpco

  Hej Caroline. Kan det være at du får for lidt at spise? Jeg fik i sin tid, da heg startede i behandling at jeg forbrændte alt for meget ift hvad jeg spise. (Faktisk fik jeg skæld ud af damen!) Jeg spiste meget kontrolleret (lige som dig) og havde en indstilling der hed jo mere træning jo bedre (jeg elskede også at træne så det var naturligt jo) jeg tabte mig ikke, jeg skulle egentlig heller ikke. Jeg vejer ikke for meget men har lidt for høj fedt procent pga min pco. Idag ligger mit fokus mere på at spise det rigtige. Og ikke hvor meget jeg spiser, for at kontrollere min Pco og forhåbentlig kunne blive naturligt gravid igen. Vi har nemlig kun 1 forsøg tilbage i behandling. (Det gemmer jeg som sidste udvej) men ja kosten er en bitch men den er bare SÅ vigtig for vores fertilitet

  Svar
 2. carolineziegler

  Tusind tak for kommentaren ❤️ Jeg har prøvet at spise alt fra 500-2000 kcal dagligt, og tager på/står stille ligegyldigt hvad Jeg har ikke PCO eller lignende

  Svar
 3. Pia Poder Johansen

  Kære Caroline. Det gør mig ondt at I kæmper!
  Prøv at følge @laerkelouis (Louise Bruun) på Instagram. Hun skriver om fertilitet, kost og psyke. Hende og Julie Steinicke holder et foredrag her sidst i maj om netop emnet.
  Sender dig og Daniel de aller bedste tanker!

  Svar
 4. carolineziegler

  Hej Pia.

  Tusind tak for din støtte – dejligt du læser med 🙂

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere
Handlinger og vaner

Handlinger og vaner

Problemet Der var engang et bjerg. Fra toppen af bjerget udsprang en flod, og hver vinter faldt...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!