Min historie, mit valg

Blog opslag

Skrevet af Justmyluck

6 apr, 2018

Hej med dig.

Velkommen til min blog. Jeg vil gerne fortælle dig om min historie, en mulighed for at fortælle dig, hvilke ting jeg har skullet tage stilling til når drømmen om et barn indebærer en blødersygdom og hvorfor det er vigtig for mig at prøve at få et biologisk barn.

Jeg ved ikke om I allerede har gættet det, men jeg er adopteret fra Indien, og jeg kom til Danmark, da jeg var fire et halvt år gammel. Man kan på sin vis føle sig lidt rodløs som adopteret, idet at man ikke har nogen biologiske slægtninge man kan spejle sig i. Derfor har det fyldt meget i mit liv, drømmen om et biologisk barn, så jeg har nogen at spejle mig i.

Da jeg var ca 8 år gammel, så fandt lægerne ud af at jeg led af en blødersygdom. Man har forsket meget i mit blod, de har fundet ud af at jeg lider af Von Willebrand og jeg er bærer af Hæmofili A. Jeg er noget af et særtilfælde, jeg er den eneste registret i verden med den form for mutation. Jeg tror, jeg var omkring de 15 år, da jeg fik denne besked. Beskeden betød også at chancen for at få et barn uden en blødersygdom ville være ekstrem lille. Det var en svær “pille” at sluge som 15 årig, at når jeg endelig fandt en mand jeg ville have børn med, så var det ikke sikkert at han ville have mig eller et muligt barn sammen.

Da min kæreste og jeg begyndte at være kæreste, fortalte vi hinanden ærligt fra starten hvad vi led af. Han fortalte mig om hans nedsatte sædkvalitet, og at hvis jeg ville have et barn med ham, så blev det højst sandsynlig igennem fertilitetsbehandling. Jeg fortalte ham om min blødersygdom, og omstændigheder han skulle tage stilling til. Heldigvis var det ikke et svært valg for ham.
Vi har gjort os overvejelser om at det kan blive hårdt at have et bløderbarn, men vi vil tage vores forholdsregler, passe ekstra på og give ham eller hun alt vores kærlighed.

Blødersygdom er ikke en livsfarlig sygdom længere, som det var for 50 år siden, men man skal selvfølgelig stadig tage sine forholdsregler og passe lidt mere på.

Hvis du gerne vil vide mere om blødersygdomme, så skal du være velkommen til at søge mere viden på netdoktor.dk og hos Danmarks bløderforenings hjemmeside.

Det næste indlæg vil handle om vores forløb fra maj 2016 til hvor vi står i dag. Jeg håber inderligt du vil læse videre om min historie og rejse i fertilitetsverdenen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!