Min oplevelse med HSU (vandscanning)

Blog opslag

Skrevet af FieCamilla

11 sep, 2019

Jeg vil prøve at skrive lidt om min oplevelse med HSU. Jeg vil lige starte med at sige at HSU er en vandscanning, som går ud på at de skal tjekke om der er passage i ens æggeledere.

Som så mange andre ting i denne fertilitetsverden var dette en virkelig dårlig oplevelse. Jeg kunne ikke få en tid senere på dagen, så derfor var jeg nødt til at få en tid om morgenen. Det er lidt irriterende fordi jeg går glip af min undervisning og min kæreste bliver nødt til at møde senere på arbejdet, men sådan er det! Hvis det i sidste ende giver os en baby, så går det nok.

Vi kommer ind på klinikken og sætter os og bliver lidt efter kaldt ind af en læge. Jeg er ikke helt klar over hvad der skal foregår for jeg har absolut ingen oplysninger fået omkring scanningen (udover det jeg har læst mig frem til på nettet). ”Hvad kan jeg gøre for dig?” spørger lægen så. Allerede der kan jeg mærke at der er noget galt. Jeg ved godt læger kan finde på at spørge på den måde fordi at man selv skal vide hvad det er man kommer der for, men jeg synes alligevel det er irriterende! Jeg forklarer ham at jeg skal have lavet en vandscanning. ”Hvem har sagt du skal have lavet det?” siger han så og jeg får forklaret ham at det har den klinik jeg går på. Derefter vil han så vide hvad lægen hedder og det kan jeg selvfølgelig ikke huske, men det er så også ligegyldigt.

Jeg synes allerede her at det er mærkeligt at han spørger mig om alle de her ting, men det kan jo være at det bare er rutine. Så begynder han at snakke om min vægt. Han fortæller mig at jeg er meget overvægtig. MEGET overvægtig! Ja, jeg ved godt at jeg vejer for meget. Det har jeg fået af vide i de sidste to år af denne fertilitetsbehandling! Tak fordi du lige fortæller mig det igen! Min vægt går langsomt ned af, så det er ikke fordi jeg ikke gør noget ved det. Man kan bare godt blive lidt træt af at høre om hvor fed man er!

Derefter får jeg af vide at jeg skal tabe mig 15 kg. og så kan jeg jo bare komme tilbage om et par måneder! Jeg er rasende. Jeg skal BARE lige tabe mig 15 kg. og komme tilbage om et par måneder. Der er et eller andet galt med denne sætning. For det første kæmper jeg med at tabe mig og for det andet kan man ikke BARE lige tabe 15 kg. Derudover er jeg startet i behandling på fertilitetsklinikken, da de mente at min vægt var lav nok til at vi kunne gå i gang. Så nu skal jeg tabe mig 15 kg. for at få en vandscanning. Der er noget her der ikke hænger sammen.

Det er ikke engang det værste. Det værste er at han siger til mig at når jeg så har tabt de 15 kg. så bliver jeg naturlig gravid. Jeg er SÅ træt af folk der siger at jeg bliver naturligt gravid hvis jeg lige gør sådan og sådan. Som jeg skrev i et tidligere indlæg, lovede min tidligere læge mig næsten at jeg blev gravid med det samme når jeg begyndte på metformin. Det skal simpelthen stoppe! Det kan gøre mig så rasende.

Nå, men udover at jeg er for fed så ville han heller ikke gøre det fordi jeg lige nu er i behandling og skal insemineres (snart). Jamen, han vidste jeg var i behandling! Jeg har givet dem alle informationer jeg overhovedet kunne inden jeg mødte op til denne scanning. Det her er spild af min tid og mit gode humør! Hvis de vidste de ikke kunne lave den scanning kunne de have sagt det til mig inden jeg går fra min undervisning eller inden min kæreste tager fri fra arbejde.

Det ender jo så med at jeg ikke får denne vandscanning. Lægen siger til sidst at han skal have en henvisning fra fertilitetsklinikken og ikke min læge hvis jeg skal have den scanning… Jeg har ikke været oppe hos min læge og få en henvisning. Jeg er fast tilknyttet fertilitetsklinikken og kommer kun derinde, så hvordan kan han få en henvisning fra min læge?

Hvor i systemet går det galt?

Jeg er sur og ked af det. Ikke fordi jeg ikke fik den scanning, for det kan være fuldstændig ligemeget hvis jeg bliver gravid ved inseminering. Jeg er sur og ked af det fordi der ikke er styr på det. Det er bare ikke første gang jeg oplever der ikke er styr på det og jeg er så træt af det! Derudover er jeg nok også rimelig meget påvirket af hormoner, så det gør det jo ikke bedre.

Nu må vi se hvad de siger på klinikken når vi skal derind og forhåbentlig bliver jeg gravid og skal slet ikke tænke på den skide HSU!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Årsdag

Årsdag

Den 01.06.2021, har vi været kærester i 3 år. Jeg forbinder dagen med glæde for det meste, men det...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!