Når kun håbet er tilbage

Blog opslag

3 maj, 2020

Grundlæggende er håb noget, der udspringer af mangel. Vi håber på det, vi mangler.

Uanset hvor I er i jeres proces og i jeres fertilitetsbehandling, kan følelsen af fortvivlelse og afmagt fylde så meget, at kræfterne slipper op både fysisk og mentalt. Men ønsket om et barn driver en fremad og man fortsætter kampen, selvom det synes helt uoverskueligt igen at skulle scannes en milliard gange, igen at skulle på en omgang hormoner eller igen at skulle få negative tilbagemeldinger.

Jeg kan tydeligt huske alle følelserne, dengang vi var i behandling og håbet var til sidst det eneste vi havde tilbage. Det eneste fundament vi kunne bygge videre på, da alt andet var godt og grundigt tyndslidt.

Håbet er et slags kort over det, du ønsker at opnå og giver os motivation og styrke til at følge denne vej. Det driver os frem trods dystre prognoser og kan være med til at skabe en sammenhæng mellem nutiden og fremtiden, der kan gøre livet lidt mere tåleligt at være i.

Der er så mange ubesvarede og så meget uvished ved at være ufrivilligt barnløs, at håbet har trange kår. Bag håbet lever frygten og angsten for at miste. Kan man miste noget, man ikke har? JA i meget høj grad. Man kan miste drømmen om en familie. Man kan miste identitet. Man kan miste den fremtid, man altid havde drømt om. Alt det vi håber på, kan være det, vi er bange for at miste!

Hvad skal jeg fylde mit liv med, hvis jeg ikke bliver mor? Hvem er jeg, hvis jeg forbliver barnløs? Kan jeg finde andre værdier i mit liv? Har jeg overhovedet lyst til at leve, hvis jeg ikke bliver mor? Alle disse tanker kæmpede jeg meget med i de 5 år, vi kæmpede for at få vores længselsbarn. Tanker som havde gjort mig vanvittig, hvis jeg ikke havde haft håbet. Håbet gjorde, at jeg ikke gav op- og tro mig der var mange gange, hvor jeg bare havde lyst til at slippe det hele!

Håbet adskiller sig fra optimismen, som er sådan en generel forventning om, at gode ting vil ske. Den mistede jeg undervejs i forløbet. Men håbet bevarede jeg! Jeg læste på et tidspunkt en udtalelse om håb: »Hvis du føler, at du ved hvordan du skal opnå det, du vil her i livet og har et stærkt ønske om at klare dette, så har du håb”.

Så kære jer barnløse derude, bevar håbet. Giv jer selv lov til at håbe rumpetten ud af bukserne. Du mister ikke mere, bare fordi du håber. Tværtimod giver I jer selv et skønt fristed, hvor der er rart at være og det har I om nogen fortjent.

Hvis du har brug for en at tale med, så åbner jeg snart op for terapi igen. Da jeg er under uddannelse lidt endnu, vil det fortsat være til en pris af 250 kr for 1 time.

Kærlige tanker

Psykoterapeut og Sygeplejerske

Betina

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Jeg skammede mig

Jeg skammede mig

Skam er en følelse, alle mennesker er født med, men den dukker op i forskellige grader alt efter...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!