Når sorgen overvælder

Blog opslag

19 jan, 2021

Kender du til når tankerne overvælder dig og misundelsen skyller indover dig, når endnu en veninde erklærer sin graviditet og lykke?

Det kan være enormt svært at rumme alle de tanker, som ens egen sorg kan sætte i gang. For det er i virkeligheden det som det handler om – ens egen sorg. Sorgen over det endnu ikke var ens egen tur. Sorgen over ikke at føle sig som den veninde man ønsker at være. Sorgen over ikke længere at kunne kende sine egne reaktioner og sorgen over uvisheden – hvornår ændrer det sig? Jeg kan genkende alle disse tanker og hvor udmattende det var, da min egen sorg satte tankerne i gang og satte begrænsninger for mit eget liv. Mange kan genkende, hvordan sorgen kan overtage én fuldstændig og give en følelse af, at det er umuligt at arbejde med den og se den i øjnene. For hvordan skal det nogensinde blive anderledes så længe man kæmper for et barn?

Når først de tanker kommer kan det blive rigtig svært at gøre de gode ting for sig selv. Det kan være dér man trækker sig fra alt det der normalvis har givet glæde. Venindeaftalerne, hyggelige arrangementer og brylluppet hos din kusine, som i øvrigt er gravid i 7. mdr. Når vi trækker os, er det ofte et forsøg på at beskytte os selv.  Et forsøg på ikke at overvældes af sorgen og måske endda et forsøg på at skubbe sorgen væk. Men hvordan føles det? Ikke længere at grine sammen med din gode veninde? ikke længere hygge over et spil pool med en god kollega eller ven? Ikke længere kunne glæde sig over invitationerne til årets mange arrangementer? Jeg mærkede selv hvordan dét at trække sig fra alt der tidligere føltes godt, som tidligere gav glæde, i høj grad efterlod mig i en endnu større sorg. For nu var det ikke længere sorgen over endnu ikke at være mor. Det var også sorgen over at miste mig selv og ikke længere kunne være den som jeg i virkeligheden var og ønskede at være. Måske genkender du dette eller dele af det. Måske vækker det nogle tanker i dig. Hvis, så læs gerne videre.

Når vi i et forsøg på at beskytte os selv trækker os og i stedet mærker sorgen overvælde os endnu mere, kan det være hjælpsomt at stoppe op og mærke efter. Mærke efter om strategien egentlig er til gavn og stille os selv det spørgsmål ” Er jeg god ved mig selv lige nu?”. At trække sig fra det der normalvis giver glæde, kan kortvarig give en følelse af at man passer på sig selv. Måske fordi man ikke bliver konfronteret med det som er svært. Det svære i at grine sammen med veninden som venter sit andet barn eller det svære i at sidde til et arrangement med andre par som er blevet forældre og som måske spørger ind til din eller jeres situation og ønske om børn. Men hvordan føles det at sidde hjemme? Nogle gange kan det være det rigtige, at blive hjemme og hvile ud, hvis du f.eks. er midt i et behandlingsforløb og mærker alle bivirkningerne til medicinen eller hvordan humøret kan være utilregneligt og energien på det laveste. Men andre gange – prøv lige at mærke efter. Er der andre gange, hvor knuden i maven måske er blevet større? Hvor savnet til de gode stunder vokser? Savnet til “det gamle liv” overvælder? Måske gør det lige så ondt eller måske endda mere ondt end hvis du havde være med?

Jeg stiller de her spørgsmål for at øge en refleksion omkring, hvad der er det rigtige for dig og om det måske kunne hjælpe dig at tænke anderledes om din omsorg for dig selv og hvordan du gør det bedst for lige netop dig? For prøv at forestille dig hvordan det ville være, at være en del af det liv du havde inden kampen om et barn blev en realitet? Kan det lade sig gøre?  Lige præcis dét her, er noget af det, jeg har rigtig meget fokus på i mine samtaler med klienter. Jeg ved det ikke er let og det handler om at starte et sted, hvor det føles okay at begive sig ud på dybt vand. I de fleste tilfælde, heldigvis for at erfarer godt at kunne bunde. Det kræver hårdt arbejde at nå dertil, hvor ens egen sorg ikke begrænser i overvældende grad. Hvor balancen i at give plads til sig selv, ved at mærke efter, hvornår noget er det rigtige at gøre, bliver lettere at finde, men har du mod på at arbejde med det og har et ønske om dén forandring, så er det netop dét et fertilitetscoachingforløb kan indeholde som én af mange ting.

Gode tanker til dig <3

Malene Christine, Din Fertilitetscoach
E-mail. malene@klinikundervaerk.dk
Tlf. 20 34 09 34
Web. www.malenechristine.dk

Annonce for Malene Christine, Din Fertilitetscoach

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Uvisheden

Uvisheden

Det værste i hele det her fertilitets show er uvisheden & ventetiden. Uvisheden om - bliver...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!