Når ønsket er et barn..

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

20 maj, 2017

Det er helt naturligt at ville have børn og de fleste par har en forventning om at blive forældre på et tidspunk.

Mange tager det at kunne få børn for givet

De fleste regner med at blive gravide, når de ophører med at beskytte sig. Desværre erfarer mange at den ønskede graviditet udebliver.

Manglende evne til at opnå graviditet.

Infertilitet er manglende evne til at opnå graviditet, efter parret har prøvet i et år. Omkring 15-20% af alle par oplever på et tidspunkt i deres tilværelse, at have problemer med at opnå graviditet. Nogle har problemer ved at opnå den første graviditet, andre har problemer med at få nummer to.

Der er mange årsager til barnløshed.

De fleste par der forsøger, at opnå graviditet, er ikke sterile. Men som regel infertile som betyder, at chancen for at opnå en normal graviditet er reduceret.

De mest almindelige årsager til infertilitet er dårlig sædkvalitet, ægløsningsforstyrelser og lidelser i æggelederne eller en kombination af disse årsager.

Hos omkring 20% af alle par findes der ingen årsag og parret er derfor uforklarlige barnløse.

Hvem er årsagen?

Blandt parrene som søger afklaring finder man i 40% af tilfældene årsagen hos kvinden og i 40% af tilfældene årsagen hos manden. I de resterende 20% af tilfældene kan årsagen til barnløshed ikke forklares.

Bliv undersøgt

Har i mistanke om, at i har et problem med fertiliteten, så henvend jer til jeres læge, så i kan blive undersøgt. Der skal udføres en sædanalyse af manden. Hos kvinden foretages en vurdering af, om der er normal æggestokke funktion og ægløsning. Derefter udføres en HSG, som er en røntgenundersøgelse af passagen gennem æggelederne. Der kan også udføres en HSU hvor der sprøjtes væske gennem æggelederne.

Efter disse undersøgelser vil man i 80% have en forklaring på infertiliteten.

Jeres læge er endvidere ansvarlig for, at undersøge jer for HIV og leverbetændelse, disse analyser kræves inden i kan behandles.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Podcast – lyt med

Podcast – lyt med

Vi har besøgt @venterummet for at lave et afsnit til deres podcast. ⁠ ⁠ "Hold nu op det var sjovt...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!