Ny politisk aftale ophæver 5 års grænsen for nedfrysning af æg

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

19 okt, 2020

Wuuuhuuuu..!!!!!!!!

Hvor FANTASTISK er dette ikke lige, det kommer til at berøre så mange lige nu og i fremtiden <3

I en pressemeddelelse fra 18. oktober meddeler Sundheds- og Ældreministeriet, at alle Folketingets partier er blevet enige om at den nuværende grænse på fem år for nedfrysning af æg i forbindelse med fertilitetsbehandling og sygdom ophæves.

Det betyder, at kvinders æg fremover vil kunne opbevares nedfrosset indtil kvinden fylder 46 år, hvis de er taget ud i forbindelse med fertilitetsbehandling eller sygdom.

Ifølge den nuværende lovgivning må befrugtede og ubefrugtede æg opbevares i op til fem år, hvorefter æggene skal destrueres. Det betyder, at kvinder og par i fertilitetsbehandling får destrueret deres æg, kun på baggrund af, at de har nået grænsen på fem år for opbevaring af æg.

Du kan læse pressemeddelelsen her.

Kommer dette til at berøre dig og dine æg? Skriv gerne i kommentarfeltet

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!