Passer du på dig selv i fertilitetsboblen?

Blog opslag

5 okt, 2020

Har du ind imellem følelsen af, at du ikke kan rumme alle de tanker og stærke følelser, der rumsterer inden i dig? En følelse af, at der er for mange tanker? At der er for meget uro? At du har svært ved at være tilstede?

Så er du helt ”normal”… Du mangler måske bare lidt hjælp til at grounde midt i alt det svære, du gennemgår lige nu!

Grounding er også et andet ord for jordforbindelse. Når vi gennemgår svære perioder, tænker vi meget og er derfor meget oppe i hovedet. Det medfører ofte, at vi glemmer at mærke kroppen og vi mister derfor jordforbindelsen.

Manglende grounding kan give sig udslag i tankespind og forestillinger, der ikke har konkret forbindelse til den virkelige verden. Dine tanker får frit spil og du bliver dermed nemmere stresset. Når vi bliver stressede, bliver vores nervesystem påvirket og kroppen går i beredskab, hvilket kan give dig en konstant følelse af uro.

Det er svært at finde roen, når man er i fertilitetsbehandling, da man ikke har en garanti for, at det lykkes at få et barn. Uvisheden i sig selv skaber utryghed og ubehag. Mange forsøger at undgå disse følelser ved konstant at være aktiv, have gang i mange projekter, eller som jeg selv gjorde, at lukke af for følelserne. Jeg følte mig ”oversvømmet” af dem og Jeg havde ikke ”tid” til at tage mig af det, da jeg følte mig nødsaget til at hellige mig projekt baby fuldstændigt.

Dengang vidste jeg ikke, at grounding er med til at berolige nervesystemet og med til at bevare fokus. Derfor brændte jeg min energi af i stedet for at bruge den og det medførte træthed og mangel på overskud.

Kroppen har brug for ro for at skabe liv, men hvordan gør man så det, når man ikke kan tænke på andet end længslen efter et barn? Når man bare overlever og glemmer at leve.

Grounding er ikke noget, vi bare kan tænke os til. Vi skal lære at flytte vores opmærksomhed fra vores hoved ned i vores krop. Rent fysisk skal du kunne mærke tyngdekraften- altså mærke det underlag du står eller ligger på. Det tager tid, da hovedet hurtigt tager styringen og så mister vi jordforbindelsen igen.

Der findes mange forskellige øvelser til dette på f.eks. Youtube, men det kan også være et sted, hvor du føler dig tryg og godt tilpas. Måske ved vandet eller i skoven. Dèr hvor du finder ro, kan du bedre sanse dig selv og forholde dig til den virkelighed, du befinder dig i, uden at blive overvældet/oversvømmet af det.

Giv dig selv et par minutter engang imellem, hvor du trækker dig tilbage for at grounde. Jo mere du sanser din krop, jo mere beroliger du dit nervesystem og efterhånden vil roen integrere sig. Uroen vil stadig komme og gå, men følelsen af, at være mere tilstede og at kunne styre tankerne lidt mere, er ret befriende.

Pas på dig selv.
kærlige tanker
Betina

INDSIGT TERAPI
Otto Brandenburgsvej 112 1tv
2450 København SV
betina@indsigt-terapi.dk
Tlf. 50 59 19 06
www.indsigt-terapi.dk

Annonce

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Jeg skammede mig

Jeg skammede mig

Skam er en følelse, alle mennesker er født med, men den dukker op i forskellige grader alt efter...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!