PCOS er ikke for sjov

Blog opslag

4 aug, 2022

At have PCOS er en tilstand der påvirker kroppen, psyken, livsstilen og dine drømme. Og ofte ikke i den positive forstand.
Det er hverken noget du eller andre skal negligere. Alt hvad du føler og oplever inde i dig er rigtigt. Det skal ikke undskyldes, eller ties ihjel. Det er du simpelthen for vigtig til.
At have PCOS kan medføre en masse gener og udfordringer som følge af diverse symptomer som f.eks.  øget hårvækst, hårtab, markant træthed, udebleven menstruation, acne, ufrivillig barnløshed, overvægt, insulinresistens m.m.
Det kan også medføre (hvilket det ofte gør) braste og udskudte drømme, særligt ønsket om at blive mor. Det kan virkelig tage pusten fra en og føle det hele er umuligt.
At have PCOS kan som følge af alt det være årsag til svære følelser som skam og selvbebrejdelse over ikke at kunne give sig selv og sin partner drømme barnet. Og skam og selvbebrejdelse over ikke at kunne tabe sig.

Det er vigtigt du ved at DET IKKE ER DIN SKYLD!

I værste tilfælde kan det også være med til at du får depression og angst.
Det kan føles uretfærdigt. Det kan føles umuligt.  Uopnåeligt.

Og det kan virkelig påvirke din livskvalitet i større eller mindre grad.

At have PCOS er altså ikke for sjov. Det er altså ikke bare lige. Ej heller at gøre noget ved.

Hvad end du gennemgår lige nu. Så er du ikke alene omkring det.

Jeg har også været der. Mine klienter er der, eller har været der.
Alt hvad du føler og mærker er normalt og absolut okay. Det gør dig ikke forkert. Det gør dig ikke. Til et dårligt menneske.  Det gør dig menneske.

Du er den vigtigste i dit liv. Særligt nu hvor du er i den her situation.  Du skal passe på dig. Du skal passe på og hjælpe din krop.

Og du skal sige fra hvis andre negligerer din situation. Eller sætter spørgsmål til de ting du føler.
Der er ikke nogen der skal have lov at gå over dine grænser ved at spørge ind til om du ikke snart skal have børn, eller hvorfor du ikke bare kan vente, adopterer eller hvad end folk måtte spørge om.
Eller komme med kommentarer om ”det er da ikke så svært at tabe sig. Det er jo bare kcal ind/ kcal ud” for det er det altså ikke bare. Særligt ikke for en PCOS pige.

Det er kun PCOS piger der kan sætte sig ind i hvor stor en påvirkning det kan have på dig, dit liv, dine tanker, følelser og drømme.

Tro mig, du skønne stærke kvinde. Det vil blive nemmere at være i. Du kan mindske dine symptomer. Du kan tabe dig.
Og der er stadig chancer for at din drøm om at blive mor går i opfyldelse.

Intet af det er virkelig umuligt! Ej heller så uoverskueligt at hjælpe dig selv og din krop!

Tag dig af dig. Særligt dit indre. Vær egoistisk. DU ER VIGTIG!.

Din situation er seriøs og alvorlig. Men den behøver ikke styre hele dit liv. Skab dit liv så det hjælper dig til mindskede symptomer, så de små skridt du tager gør en forskel for din PCOS. Uden du behøver ændre hele din hverdag, hele dit liv. DET ER MULIGT! Du fortjener et liv fuld af livskvalitet og ting du holder af, selvom du har PCOS og selvom du måske også er i fertilitetsbehandling. Og det kan du godt få!

Du er i stand til meget mere end du tror. Og jeg hepper på dig all the way.

Og jeg står her med åbne arme til at omfavne dig og guide dig i dit arbejde med din PCOS.

Kærligst
Mie Kerstine
/ PCOS Mentor

Vil du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig i dit arbejde med din PCOS og i din rejse mød din ønskede graviditet? Så kan du læse mere på min hjemmeside https://mie-kerstine.dk/ Eller sende mig en  mail på mail@mie-kerstine.dk så kan vi altid tage en helt gratis og uforpligtende samtale omkring dig og din situation. 🙂

Reklame

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!