PCOS og Insulinresistens

Blog opslag

2 jun, 2022

Lad os sætte fokus på Insulinresistens

Mange PCOS-piger kæmper med at være insulinresistent som et symptom på deres PCOS.

Det betyder at den helt grundlæggende funktion i kroppen hvor insulin føre glukose ud i cellerne, i f.eks. musklerne ikke fungerer optimalt. Cellerne har simpelthen svært ved at tage imod insulin og glukose.

Det fører til forhøjede mængder insulin og glukose. Hvilket gør at bugspytkirtlen sender yderligere insulin ind i blodbanen.

Og glukosen bliver derfor ikke omsat til energi til kroppen.

For at gøre en lang historie kort. Så kan det føre til en masse symptomer i din krop. Som virkelig kan være træls af være præget af.

Alle har heldigvis ikke alle symptomer på en gang.

Insulinresistens skal tages alvorligt, da det er et forstadie til diabetes. Og gør du ikke noget aktivt for at hjælpe din krop kan det forværres, men også være en del af årsagen til udebleven graviditet.

Når du er insulinresistent kan det godt give en følelse af at kroppen arbejder imod en. At du gør alt hvad du kan, men resultaterne bare ikke kommer. Det kan være enormt frustrerende og demotiverende. Men du skal vide at det ikke er fordi du gør noget forkert, du har simpelthen bare ikke fundet lige den vej der giver mening for din krop.

Hvis du er mærket af insulinresistens kan du heldigvis faktisk gøre en del selv for at mindske det.

Både i forhold til kosten og bevægelse. Som kan give dig mere energi, få gang i dit vægttab og begynde at mærke mæthed. Og på den måde give din krop en chance for at få ro i hormonerne og give dig en helt ny hverdag.

Mange føler sig lidt alene med nogle af de her symptomer. Mange føler sig lidt skamfulde eller mindre kvindelige. Men vid at du ikke er alene. Og du du er ikke forkert. Din krop har brug for lidt ekstra hjælp.

Hjælp du sagtens kan give den helt selv. – også uden at sulte dig selv eller udelukke store fødevare grupper!

Forståelse for alt det her, men også hjælp til hvad du kan gøre for at hjælpe din krop til mere insulin følsomhed og på den måde måske endda mindske dine symptomer er noget jeg hjælper dig med på mit mentorforløb, hvis det er en udfordring du har.

Jeg tager også emnet op på Tema Tirsdag d. 07.06.22. kl. 20.00

Tema Tirsdag er et lille webinar på ca. en time hvor jeg tager fat i emner der giver mening at gå i dybden med for jer PCOS piger. Og insulinresistens er et enormt vigtigt emne fordi det påvirker så manges livskvalitet. Her går jeg i dybden med hvad insulinresistens er, hvordan det påvirker din krop og giver dig nogle helt grundlæggende og vigtige værktøjer til hvordan du selv aktivt kan hjælpe din krop til at blive mere insulinfølsom. Værktøjer du kan implementere i din hverdag med det samme, som vil hjælpe din insulin balance til at blive mere stabil og dermed dine symptomer til at blive mindsket. Og på sigt øge dine chancer for en evt. graviditet.

Det bliver selvfølgelig ikke bedre ”over night” men jeg håber du går derfra med en følelse af motivation til at gøre det for dig og for din krop. Og med en konkret plan til at få det bedre i dig.

Efter webinaret får du replay sendt, samt en ”how to – guide” og så er der mulighed for at stille spørgsmål og få sparring undervejs i webinaret.

Der er 12 pladser – først til mølle 😊

Pris 99. kr. til og med d. 03. juni derefter 200 kr. Tilmelding via dette link

Jeg glæder mig til at se dig!

Kærligst
Mie Kerstine
/ PCOS Mentor

Vil du høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig i dit arbejde med din PCOS og i din rejse mød din ønskede graviditet? Så kan du læse mere på min hjemmeside https://mie-kerstine.dk/ Eller sende mig en  mail på mail@mie-kerstine.dk så kan vi altid tage en helt gratis og uforpligtende samtale omkring dig og din situation. 🙂

Annonce

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!