PCOS

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsparret

28 maj, 2020

Da det er mig der er grunden til, at vi er i fertilitetsbehandling, er det nemmest at fortælle min historie, og der kan jeg starte med, at gå helt tilbage til starten af mine 20’ere.
Jeg har altid tænkt, at jeg skulle være mor i en tidlig alder. 20-25 år tænkte jeg var et godt tidspunkt, men på trods af ingen brug af prævention, blev alders grænsen rykket højere og højere med tiden. Jeg døjede med en del underlivs smerter, som jeg blev undersøgt for, da jeg var 23 år.
Jeg fik en henvisning til gynækolog, Bjarne Stigsby, som scannede mig og så skulle det ellers vise sig, at jeg havde PCOS. Det var tydedeligt at se, at mine æg samlede sig ude langs kanten af mine æggestokke, så mine æggestokke blev godt spændt ud, hvilket var skylden i mine mange smerter og fik besked på, at jeg skulle se at få ændret min kost.
Mine blodprøver viste, at jeg havde D vitaminmangel, jeg havde for meget fedt i blodet og alt for højt insulin niveau. Med stor sandsynlighed ville dette kunne resultere i, at jeg en dag i fremtiden, ville udvikle gammelmands sukkersyge, hvis jeg ikke tog det alvorligt.Det var godt nok en skræmmende besked at få, men samtidig også rart med en seriøs øjenåbner. Jeg kiggede på min kost og blev ret overrasket over, hvor mange kuldhydrater der faktisk røg ned i skuffen dagligt. Jeg havde gået i min egen boble, helt uden at tænke over hvad jeg kom i hoved.McDonald et par gange om ugen, pomfritter med bearnaise sovs uden kød og grønsager, sodavand, toast og frysepizza.. Ungdommen længe leve!!Beskeden om PCOS kom som et chok, ikke kun for mig men også for min familie og andre omkring mig. Det var dengang det begyndte at komme frem, at der fandtes noget som hed Tyndfed. Det gav mig styrken til at tage Bjarnes ord seriøst, så jeg gik igang med at spise sundere, dog uden at undgå kulhydrater helt. Mit første tiltag var, at få nogle grønsager, noget kød, groft brød og groft pasta, istedet for at spise alle de lyse brød og pasta produkter.5 år efter møder jeg en veninde, som viser sig at have det samme som mig. PCOS som ingen andre jeg ellers havde mødt, havde hørt om før. Vi snakkede om det og blev en dag enige om, at vi skulle prøve, at give det en ekstra skalle og fuldstændig undgå kulhydraterne sammen. Vi købte en ‘spis dig sund’ bog, vi trænede og efter 3 måneder, skulle vi gerne have spist os så meget ud af dette PCOS, at det gerne skulle have lagt sig i dvale. Jeg begyndte at spise mere normalt igen, stadig sundt, med en god balance mellem protein, fedt og kulhydrat, plus lidt af de løse kulhydrater, så var slet ikke fanatisk, men alligevel pludselig en dag, stod jeg der, 29 år gammel, med en helt ny form for underlivs smerter og en positiv graviditetstest.. CHOK!! Læs med i det kommende blogindlæg.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!