Da plan baby blev iværksat

Blog opslag

Skrevet af Line og Mads

9 nov, 2017

I sommeren 2014, sad vi på en café og spiste frokost, vejret var fantastisk!

Vi kom ind på snakken; børn – os og børn, vi havde været kærester i 4 år og havde kendt hinanden i 5 år, så mon ikke det var ved at være tid? Vi blev enige om at, nu er det vores tur til at blive forældre. Fandme ja! Vi er begge pædagoger, vi bliver super gode forældre lyttende, anerkendende, rummelig, tålmodig, nej hov vent lige! Siger man ikke at pædagoger og lærere har de værste børn? Tis! Nå men vi ville stadig godt have børn.

De efterfølgende uger svævede vi rundt på en lyserød sky, nu var vi kommet et skridt videre i vores parforhold.

En aften sad vi igen og talte om ”Plan B” aka Plan Baby, vi kom ind på fertilitet.

Jeg havde hørt at man skal have taget blodprøver inden, have lavet tests for diverse sygdomme med mere. Mads fortæller mig, at hans testikler ikke selv kom på plads da han var barn, de skulle have hjælp og senere fik han brok. Som kvinde har jeg ingen anelse om hvad det betyder og hvilken påvirkning det har. Her blev Google min ven!

Google viser et fint gentagende resultat, ”langsomme testikler” og brok – ADVARSEL ADVARSEL ADVARSEL – DÅRLIG SÆDKVALITET!!!

Vi bliver enige om at Mads skal have lavet en sædprøve hos egen læge.

Vi tager til hver vores læge og kommer igennem alle de prøver man skal igennem, for at tjekke fertiliteten, i det omfang en praktiserende læge kan gøre det.

Vi er stadig super optimister!

En fredag aften, sidder vi i hjemmet, får god mad og deler en fantastisk flaske rødvin. Da mads sidder med sin telefon og siger; ”Hov der er kommet en mail fra min læge”. Han går ind og åbner den. Her står der:

”Resultat af sædprøve; 5% brugbar sæd, du har en meget nedsat sædkvalitet”

Vinen blev glemt, Mads blev bleg og stille, jeg blev stille(for dem der kender mig, de ved at der skal meget til før det sker).

Hvad så nu? Vi ville jo bare have foretaget de førnævnte tests, for at vide at alt var okay. Og Så sker det her. Det var en lang weekend, men mandag kunne jeg ringe til min læge og spørge – hva`så nu?

Min læge sendte en henvisning til fertilitetsklinikken i Roskilde. Fertilitetsklinik? Hvad er nu det? Hvorfor? Der kom mange tanker igennem vores hoveder. Mads blev mere og mere stille, jeg havde brug for at tale om det – det giver nogle gnidninger i et parforhold, men vi fandt nogle løsninger på det. Jeg er meget åben omkring det hele, hvor Mads er lidt mere introvert. Mads´introverte form kommer af at han synes det er skide pinligt, at han har lav sædkvalitet, det er ikke særlig mandigt.

Vi modtog papirerne fra klinikken, udfyldte dem og ventede på en tid til første samtale.

En samtale vi aldrig glemmer.

3 Kommentarer

 1. Peter plys

  Håber virkelig at det vil lykkedes for jer… ingen fortjener at skulle så meget igennem…

  Synes det er flot at I vil dele jeres kamp med os, kan ikke forestille mig hvordan det må være…..

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Mange tak for din kommentar her på siden.

   Svar
  • Line

   Årh Plys, du er så sød

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!