Præsentation af Psykolog Ida Baggesen

Blog opslag

16 sep, 2020

Mit navn er Ida Baggesen. Jeg er uddannet psykolog fra Københavns universitet, og har bred erfaring inden for både individuelle behandlingsforløb, gruppeterapiforløb og parterapiforløb. Min drøm har altid været at hjælpe mennesker, og da min mand og jeg i 2015 i en kort periode oplevede at være ufrivilligt barnløse, fandt jeg mit fokus. Jeg ville hjælpe ufrivilligt barnløse med at kunne håndtere, at være i den ubærlige situation det er at vente og håbe på, at ens største ønske bliver opfyldt – uden selv at have kontrollen over det.

Jeg brænder for at hjælpe ufrivilligt barnløse par igennem den svære proces det kan være at få deres største håb opfyldt – håbet om graviditet.

I Danmark er vi dygtige til at udrede og behandle den fysiske side af barnløshed. Samtidig er vi et af de lande i verden, der er længst fremme, når det kommer til forskning, inden for viden om de psykiske og sociale konsekvenser af barnløshed. Det er derfor lidt af et paradoks, når vi samtidig er et af de lande i Europa, der gør mindst for at afhjælpe de følelsesmæssige udfordringer, der kan være resultatet af barnløshed og fertilitetsbehandling. I mange af de omkringliggende lande vi ofte sammenligner os med, er rådgivning i forhold til de psykologiske konsekvenser af barnløshed en selvfølge parallelt med den medicinske behandling. I Danmark har vi derimod ikke tradition for at benytte psykologer, fysioterapeuter, sexologer eller andre rådgivere.

Det er min mission at hjælpe ufrivilligt barnløse med at håndtere de følelsesmæssige og sociale konsekvenser af ufrivillig barnløshed.

Parterapi

I min praksis arbejder jeg typisk med ufrivillig barnløshed gennem parterapi, dels fordi jeg arbejder i overensstemmelse med det Nordiske Fertilitetssamfunds retningslinjer, hvor der lægges særlig vægt på, at begge parter i forholdet involveres i terapien, og vigtigst fordi begge parter i et fertilitetsforløb bliver påvirkede, og det er enormt vigtigt at kunne bevare eller finde nærvær, tillid og tryghed i parforholdet i processen, så man også som par står stærkt på den anden side af et fertilitetsforløb. Samtaleforløb for par i fertilitetsbehandling har således fokus på, hvordan I sammen håndterer det at være i et fertilitetsforløb, hvordan I kommunikerer med hinanden omkring hver jeres respektive følelser og ikke mindst, hvordan I bibeholder intimitet og seksualitet i en situation, hvor mange i håbet om graviditet har et skemalagt sexliv.

Hvordan arbejder jeg

Den psykologiske grundfilosofi, der gennemsyrer mit arbejde, er den narrative, hvilket vil sige, at jeg arbejder ud fra en tro på, at vi som mennesker skabes af de fortællinger eller narrativer, vi har med i vores rygsæk, og at disse således er med til at forme vores adfærd og følelser. Jo mere opmærksomhed et narrativ får, jo mere dominerende er det for vores adfærd og følelsesliv. Dette gør sig også gældende i et parforhold, hvor vi skaber fortællinger om vores partner og os selv i relation til vores partner, som kan være mere eller mindre dominerende for vores adfærd i parforholdet. Og som kan være både livsgivende og ødelæggende for parforholdet.

Metodisk arbejder jeg som udgangspunkt ud fra principperne i Acceptance and Commitment Therapy (ACT), som er en videnskabeligt baseret terapi, som har vist sig effektiv inden for en bred vifte af pinefulde menneskelige tilstande. ACT er baseret på en række principper, som tilsammen sætter dig i stand til at udvikle “psykologisk fleksibilitet”. Psykologisk fleksibilitet er evnen til at tilpasse sig en situation med åbenhed, bevidsthed og fokus og til at handle effektivt i overensstemmelse med sine værdier (forstået som dit hjertes dybeste ønsker om, hvem du ønsker at være, og hvad du ønsker at stå for i livet). I terapien arbejder vi altså på at øge din evne til at være til stede, åbne dig og gøre det, der betyder noget. Efterhånden som du forøger din psykologiske fleksibilitet, vil du blive i stand til bedre at håndtere vanskelige følelser, afbryde skadelige tankeprocesser, hæve dig over selvbegrænsende opfattelser, fokusere på og engagere dig i det, du foretager dig, og ændre adfærd, så du kan opbygge et bedre parforhold.

Vi arbejder altså ikke direkte, for at I skal blive gravide, den del tager jeres fertilitetsklinik sig af. Derimod arbejder vi sammen for, at lette stressen, presset, bekymringer, sorgen, jalousien og alle de andre følelser, der kan opstå ved at være ufrivilligt barnløs.

Jeg glæder mig meget til at møde jer – og til at få lov til at gøre en forskel for jer. 

De varmeste hilsner
Psykolog Ida Baggesen
Tlf. 31 71 21 96
E-mail. kontakt@psykologidabaggesen.dk
Web. www.psykologidabaggesen.dk

Annonce for Psykolog Ida Baggesen

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!