Psykolog Ida BaggesenBehandler

Psykolog Ida Baggesen

Behandler

Lyngbyvej 28
2100 Østerbro

kontakt@psykologidabaggesen.dk
31 71 21 96

www.psykologidabaggesen.dk

Følg mig på de sociale medier

Hej, mit navn er Ida Baggesen. Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, og jeg brænder for at hjælpe jer gennem terapi til at kunne leve det liv, I ønsker.

I min private praksis arbejder jeg med alle slags problematikker såsom lavt selvværd, depression, angst, livskriser, præmenstruelt syndrom og personlig udvikling. Men jeg brænder også for at forbedre og udvikle de tilbud, som findes til ufrivilligt barnløse i Danmark, hvor der for eksempel på nuværende tidspunkt er meget lidt fokus på de følelsesmæssige konsekvenser af fertilitetsbehandling.

Mit ønske er at hjælpe ufrivilligt barnløse par igennem den svære proces det kan være at få deres største håb opfyldt – håbet om graviditet.

I min praksis arbejder jeg ikke direkte, for at I skal blive gravide, den del tager jeres fertilitetsklinik sig af. Derimod hjælper jeg med, at lette stressen, presset, bekymringer, sorgen, jalousien og alle de andre følelser ved at være ufrivilligt barnløs. Det gør jeg, fordi forskning viser, at chancerne for at blive gravid øges ved at kombinere den medicinske fertilitetsbehandling med mentalt helbredsbehandling. Men mest af alt gør jeg det, fordi jeg ved, at det at være ufrivilligt barnløs kan være en nærmest ubærlig situation at være i både personligt og for parforholdet.

Jeg tilbyder derfor parterapiforløb til par som aktuelt er i fertilitetsbehandling.
Fertilitetsbehandling er ofte meget belastende for parforholdet. Det anslås at halvdelen af alle par i fertilitetsbehandling oplever problemer af seksuel eller samlivsmæssig karakter. Det kommer blandt andet til udtryk i nedsat samlejefrekvens, mindsket seksuel interesse, udeblivelse af spontanitet, nydelse og lyst samt generel nedsat livskvalitet hos par i fertilitetsbehandling. Samtaleforløb for par i fertilitetsbehandling derfor har fokus på, hvordan I sammen håndterer det at være i et fertilitetsforløb, hvordan I kommunikerer med hinanden omkring hver jeres respektive følelser og ikke mindst, hvordan I bibeholder intimitet og seksualitet i en situation, hvor mange i håbet om graviditet har et skemalagt sexliv.

Derudover tilbyder jeg gruppeterapiforløb til kvinder, som efter graviditet og fødsel, oplever, at det er svært at finde sig til rette i det nye liv som mor, efter et fertilitetsforløb. Dette kan du læse mere om på fertilitetsbaby.dk og psykologidabaggesen.dk

Jeg glæder mig til at hjælpe jer 
Som menneske er jeg imødekommende, rolig og nærværende. Jeg er nysgerrig og bliver let fascineret, hvilket afspejler sig i min terapi. I mit arbejde fokuserer jeg altid på skabelsen af en tryg og tillidsfuld relation til jer. Jeg vil derfor møde jer ligeværdigt og i øjenhøjde, og respektere, at I er eksperterne på jeres eget liv.

Hvis I har spørgsmål, eller er I bare nysgerrige, er I meget velkomne til at skrive eller ringe til mig.

Jeg glæder mig meget til at møde jer – og til at få lov til at gøre en forskel for jer. 

De varmeste hilsner

Psykolog Ida Baggesen

mineBlogposts