Psykoterapi og fertilitetsbehandling.

Blog opslag

30 jan, 2021

Psykoterapi og fertilitetsbehandling.

Hvor ville jeg ønske, at der havde været flere muligheder for at få hjælp til den psykiske belastning det er, at være i fertilitetsbehandling, dengang jeg kæmpede for at blive mor.

Min egen helingsproces startede først længe efter, jeg var blevet mor.

Det blev først tydeligt for mig, hvor meget der var ubearbejdet, da jeg læste til psykoterapeut. Psykoterapien gav mig stor selvindsigt og klarhed over hvorfor jeg tænkte, følte og handlede som jeg gjorde. I dag er jeg derfor bedre klædt på til at navigere i de svære følelser og til at handle på en mere hensigtsmæssig måde.

Og hvordan kan psykoterapi så hjælpe dig?

Psykoterapi er samtaleterapi, som tager udgangspunkt i dig, dine problemer, tanker og følelser. Jeg vil med nærhed og empati støtte dig på vejen til et nyt ståsted, hvor du forhåbentlig kan trække vejret igen og leve livet noget mere.

Når du er i fertilitetsbehandling, kommer du i kontakt med mange forskellige følelser. Måske har du mærket dem før, men pludselig er de mere intense og overvældende, måske så overvældende at du ofte føler dig trist, håbløs og forkert.

Du er måske gået i stå og ved ikke hvordan du skal rumme det hele? Måske er det svært at tale med dine nære om alt det svære, du føler? Måske mangler du forståelse fra omverdenen?

Hos mig er der plads til stort og småt og ingen tanker og følelser er forkerte. Terapien foregår i dit tempo. Der er ingen agenda og ingen ”gode råd”.

Allerede når du læser dette, har du måske en følelse af lyst til at forandre noget. Det er det første skridt. Hverken du eller jeg skal redigere dine følelser, men nærmere rumme dem og finde nye perspektiver på dem. Herefter kan der ske en transformation og dit nervesystem vil blive mere roligt.

De 5 år jeg var i behandling føltes som et liv på stand-by. Jeg var så fokuseret på babyprojektet, at jeg glemte at leve. Jeg forsøgte hele tiden at optimere mine chancer for graviditet, så jeg lyttede ikke til mine egentlige behov. Jeg forsøgte at træne eller spise følelserne væk. Jeg glemte at grine. Glemte at mærke efter. Glemte mig selv. Hvem var jeg egentlig? Havde jeg lyst til andet end at blive mor. NEJ det havde jeg faktisk ikke. Alt andet var uden betydning og jeg følte ingen glæde ved de små ting i livet længere.

Da jeg fødte min søn, følte jeg ikke den glæde, jeg havde ventet på i 6 år. Det var meget skamfuldt og det tog 1 år, før jeg turde erkende det og søge hjælp. Det hele havde samlet sig i min livsrygsæk og den blev godt og grundigt vendt på hovedet med min nye rolle som mor.

Så kære seje kvinde, fertilitetsbehandling er ikke for tøsedrenge og det er ok, at det er møghamrende hårdt og at du føler dig fuldstændig fortabt. Med ønsket om forandring er du allerede på vej. Grundet Corona har jeg ikke klienter lige nu, men ring gerne til mig på 50591906 for en uforpligtende samtale.

Kærlig hilsen

Betina

www.indsigt-terapi.dk

Annonce

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Jeg skammede mig

Jeg skammede mig

Skam er en følelse, alle mennesker er født med, men den dukker op i forskellige grader alt efter...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!