Råd til parforhold og omgangskreds i barnløshed

Blog opslag

Skrevet af Stine Elisabeth

12 mar, 2020

Herhjemme har vi hele tiden vægtet nogle specifikke ting højt for at hjælpe hinanden igennem fertilitets rejsen vi er på. Det er naturligvis forskelligt hvad parforhold ligger vægt på men jeg har gået et stykke tid med tanken om at dele vores råd omkring det med jer – samtidig med hvad omgangskredsen kan gøre (og ikke gøre) for at deltage og hjælpe i situationen.

So here we go…

3 råd til parforhold i barnløshed :

Snak åbent sammen om jeres fertilitetsforløb.

Det er vigtigt at man snakker sammen om hvad der går igennem ens hoved, tanker og følelser. Det kan nemt opsluge os hvis vi ikke får sat ord på det og bare holder det inde. Skidt og godt, alt sammen.

Det bringer os også tættere som par når vi viser hinanden den sårbarhed fertilitet medbringer.

Gå på eventyr sammen og mærk hinanden.

Når vi er i behandling, er det vigtigt at huske hinanden og kærligheden vi har til hinanden. At skabe oplevelser og glæde som kan støtte os på de mindre gode dage hvor vi har brug for det til at ligge lidt låg på de negative følelser. Dermed er det jo også bare vigtigt at holde gnisten i forholdet ved lige. Tosomhed ligger vi især vægt på herhjemme – noget vi især synes der skal til under de her rutsjebaneture vi er igennem sammen.

Støt hinanden.

Ikke lig låg på hinandens tanker og bekymrelser. Vi bliver ikke lige påvirket af de forskellige situationer vi ender og står i men vi skal stadig have forståelse for hinanden og bakke hinanden op så de følelser bliver anerkendt. Vi er to om det her så vi skal støtte hinanden i det og være den bedst mulig partner vi kan være for hinanden.

2 råd til omgangskredsen :

Stil spørgsmålet, hvordan kan jeg hjælpe?

Det kan være svært for os i barnløshed at række hånden ud og bede om hjælp, derfor er det godt når personerne i vores liv selv rækker hånden ud. Det viser virkelig at i selv vil. Det kan være at snakke med os om hvad vi går igennem, godt som skidt – Det kan også være at opleve noget sammen –  i mændenes tilfælde kunne det være at tage til en ishochey kamp eller at skrue i bil – for os kvinder kunne det være en cafe tur eller en gå tur. Intet præcist, just be there, det er det vigtigtste!

Lad vær med at sig’ :

”der er også et liv uden børn”, ”i er stadige unge, i skal nok nå det”, ”hold en pause fra behandling i et halvt år, i når det jo nok”, blandt andet..

Det hjælper os ikke, tværtimod gør det det stik modsatte. Der er ikke noget værre end de sætninger, når du som os jagter drømmen om at blive forældre og det bare ikke vil lykkes for os. Ja, vi ved da godt at der er et liv uden børn og det kan godt være vi nok skal nå det fordi vi er unge, men hovedsagen er at det stadig føles som en mavepuster for os når vi har kæmpet i et år, to år eller mange flere, om at få vores største ønske opfyldt. Så hjælper de sætninger bare desværre ikke på det 😉

I har helt sikkert jeres egne ”regler” derhjemme og i det tilfælde, må i også rigtig gerne kommentere dem eller skrive en dm til mig på min instagram. Vi kunne jo også mangler en god ingrediens i her i ærmet som vi så burde vide.

Husk nu piger : Gud giver det sværeste, til de stærkeste <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!