Rub & Stub reglen

Blog opslag

Skrevet af Evig Venten

20 apr, 2020

Der er ingen tvivl om, hvor svært det kan være at være (en god) veninde til en gravid, mens man selv står i fertilitetshelvede.

En af de største årsager til, at det kan være mega svært, er – som jeg oplever det – misundelsen. På helt klods hold at være vidne til en andens lykke, når man selv står i sin egen suppedas af ulykkelighed. Jeg tænkte derfor, at jeg ville dele Rub & Stub reglen fra Hella Joofs bog “Papmaché reglen”, hvis ikke I allerede kender den.

Reglen om hele pakken

Reglen om hele pakken går i al sin enkelhed ud på, at vi leger, at vi kan bytte med én. Kun én. Rub og stub. Intelligens, udseende, økonomi, karriere, familie, ordblindhed og knyster. Ikke noget med at tage lidt hist og her. Vi kan ikke bytte stemme med Beyoncé, økonomi med Mark Zuckerberg, røv med Jennifer Lopez. Vi kan kun bytte med én person, og vi skal bytte alt! Og vedkommende får så vores liv med alt, hvad der dertil hører.

Og nu er det så, at du skal mærke efter, hvem du gerne vil bytte med?

Skal vi bytte min graviditet for din kæreste?

Hvis nogen kom og sagde, at jeg ville få deres graviditet, hvis de måtte få min kæreste, ville svaret være et klart nej tak. På de dårlige dage er jeg nød til at huske mig selv på dette. At jeg faktisk er så heldig, at det eneste jeg rigtig ønsker at bytte, er min manglende graviditet. Men det kan jeg ikke. Nej, jeg skal også tage den trælse svigerfamilie, den dårlige økonomi, den triste lejlighed, de slappe bryster osv. (I forstår, hvad jeg mener).

Rub & Stub reglen kan altså være med til både at minde os om alt det, vi ikke ønsker fra den anden person samtidig med al det, vi ikke for noget i hele verdenen har lyst til selv at give væk.

Jeg er for eksempel så smaskhamrende heldig med den mand, som er min. Engang for fem år siden, da jeg var single, var min største frygt at blive så ked af, jeg ikke havde ikke kæreste, at jeg ville slå mig til tåls med en mand, jeg ikke var glad for sådan helt-ind-i-knoglerne agtig. Heldigvis skete dette aldrig for ca. et år senere mødte jeg M – og han er alt andet end leverpostejsfarvet. Til gengæld oplever jeg ofte veninder, der kun er halvhjertede omkring deres kærester og heller ikke helt tænder på dem. Det synes jeg er synd. Derudover elsker, elsker, elsker jeg vores lejlighed midt på Frederiksberg i København, et hjem et sted jeg godt ved er et privilegie. Ej heller ville jeg bytte min omsorgsfulde sjove familie, søde svigerfamilie, gode økonomi og en masse derimellem.

Vi slipper ikke af med misundelsen, men vi kan lindre den

Jeg ved godt, at vi ikke slipper af med misundelsen – jeg gør i hvert fald ikke, den er et livsvilkår og bor i mig, men Rub & Stub reglen, kan måske alligevel være med til at lindre den en smule. For hvis ikke der er nogen vi vil bytte hele pakken med, så er vi jo, som Hella siger, de rigtige. Og det er et mirakel.

Det skal ingen hemmelighed være, at dette indlæg er skrevet efter inspiration fra #bliverjegnogensindenogensmor på instagram. Tak for at minde mig om reglen <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!