Vil en skylning af mine æggeledere hjælpe os?

Blog opslag

Skrevet af Sasja S. Andreasen

20 okt, 2017

På testdag, om eftermiddagen fik jeg brevet på indkaldelsen til HSG (skylning af æggeledere). Og i brevet stod der, at det var i Holbæk, sygeplejersken sagde det var i Roskilde… Hvad er nu det? Jeg kunne ikke ringe til klinikken før dagen efter. Så om tirsdagen ringede jeg og hørte dem ad, både om, hvor det skulle foregå og om opfølgning på overflyttelsen. Der er ingen radiologisk afdeling i Roskilde, der fortager skylninger, så derfor var det i Holbæk. Ok, sådan må det jo være… Overflyttelsen var i gang. Bagefter ringede jeg til afdelingen i Holbæk og fik en tid onsdag den 17. kl. 13. Allerede, det jo møj spændende!

Til sidst ringede jeg til lægen og fik en tid til podningen om torsdagen. Sekretæren, sagde det ikke måtte bløde, jeg blødte stadig lidt, men håbede på, at det ville være væk til om torsdagen.

Opringninger og podning

Det er blev eftermiddag og telefonen ringede, kendte ikke nr. Har tit haft alle mulige telefonsælgere i røret, så jeg sagde stille: ”Jaaa…?” Det var én fra fertilitetsklinikken og hun forklarede, at da der kommer til at være mange omrokeringer, ville hun ikke anbefale os at rykke til Roskilde. Der er heller ikke åbent i weekenden og ikke altid tid til scanninger. Den 1/1 rykker Roskilde også til Holbæk og senere rykker de som nævnt til Køge. Jeg sagde tusind tak, fordi hun ringede og vil følge hendes råd. Hvor er det rart, at der er én der har kigget menneskeligt på vores sag. Nu bliver vi på Holbæk og glæder os til næste forsøg.

Torsdag morgen, dagen for podningen, blødte jeg ikke, men da kl. blev 12 var der faktisk ret meget blod (nu er ret meget for mig, nok ikke noget i jeres øjne, men ret meget af en pletblødning at vær;)) Hos lægen prøvede jeg at tørre blodet væk, mens hun var ude for at hente noget. Der var faktisk en del, tørrede mig mange gange og det gik ikke væk. Håbede på, at det ikke ville gøre noget. ”Der er lidt blødning” sagde hun. ”Men det tager vi med”. Ok uh, håbede på, at prøven ville kunne bruges alligevel. Men hun må jo vide, hvad hun taler om, tænkte jeg. Hun sagde også, at vi bare skal gå til den i sengen, efter skylningen;) Men jeg ved ikke om hun har glemt, at jeg har PCO og at jeg derfor ikke får ægløsning, det ville jo hjælpe en hel del på at blive gravid, selvom jeg er blevet skyllet…

Mandag kl 15 ringede min telefon igen, uden at jeg kendte nr. så jeg sagde stille: ”Hallo? ”. ”Hej det er …. du skal have en HSG i morgen” ”Jaaa…?”. De kunne ikke finde mit svar på min podning for klamydia. What? Hvad skulle jeg nu gøre? Mange tanker gik gennem mit hoved. Var der ikke kommet noget svart endnu? Var det fordi, der var blod i testen? Jeg var virkelig nervøs for, at skylningen ikke ville kunne gennemføres! ”Kan du få fat i din læge og evt. få svaret printet? Og så ringe tilbage til mig? Jeg er her til 1530”. ”Øh, ja jeg ringer lige til hende og giver dig besked” sagde jeg. Puha! Jeg havde heldigvis ”fri” fra BA den dag. Jeg ringede til hende, men telefonen var lukket. Min mor havde fri og vi var på vej til, at køre til Roskilde for at hente min bror, der kom hjem i efterårsferien fra Fyn. Så afsted til lægehuset. Jeg fór ind i receptionen og der var heldigvis én. Jeg fik forklaret sagen og hun fandt mit svar og sagde, at det var negativt. Heldigvis! Men hvorfor skulle det egentlig ikke også være det…?;) Hun printede det ud, og jeg gik glad ud i bilen og ringede tilbage til radiologisk afdeling på Holbæk. Så var der ro på igen, sikke en forskrækkelse!

Skylningen

Dagen for skylningen kom endelig. Jeg havde læst, at det godt kunne gøre ondt og var en god ide, at tage noget smertestillende, så det gjorde jeg. Min far og lillebror hentede mig. De skulle lige ud og sondere terrænet for BMW ‘er imens;) Jeg blev sat af og var i meget god tid. Det var måske lidt dumt, da der egentlig altid er lang ventetid, sådan nogle steder. Og ganske rigtigt, jeg sad der i en halv time. Kom ind 20 min over… Jeg blev mødt af en sød dame, det måtte være en sygeplejerske. Kom ind i noget der lignede et lille omklædningsrum, hvor jeg kunne lægge mine ting. Der lå også et klæde, som jeg tog om mig. Hun viste mig hen til lejet og jeg satte mig op.

Ind ad en anden dør kom lægen (gud ved hvad, de gemmer derinde? Sygeplejersken forsvandt også derind en gang imellem…;)). Han fortalte mig, hvad der skulle foregår. Jeg fik et kateter op, hvor der forenden var en ballon, hvor der kom kontrastvæske op i, så vandet vil løbe ud i æggelederne. Bagefter blev jeg scannet. Og der var passage. Det gjorde ondt et øjeblik, men var hurtigt overstået. Mærkede lidt niv efterfølgende. Da jeg kom ud igen var det lige i tiden, hvor man kan ringe til sygeplejerskerne på fertilitetsklinikken, så tog chancen til at få spurgt, hvad næste step vil være. Først sagde hun, at jeg skulle vente til min mens kom, men da jeg sagde, at jeg ikke får mens. fik jeg en tid på torsdag kl. 11.30.

Juhuu, vi kan snart komme i gang igen og nu med æggeledere, der er klar, parat til start.

Tak fordi I læser med <3

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

PCOS strategi session

PCOS strategi session

Du gør alt hvad der står i din magt for at hjælpe din krop til mindskede symptomer. Til at hjælpe...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!