Spørg Fertilitetseksperterne

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

5 jan, 2021

Nu kan du få muligheden for at spørge Fertilitetsklinikken Trianglens egne fertilitetseksperter til råds.
Med deres lange erfaring og store ekspertise vil de svare på nogle af de spørgsmål, du måtte have.

Skriv dit spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor.

38 Kommentarer

  1. Pernille

    Hej

    Tak fordi jeg kan skrive her og spørge.

    Jeg havde blodprøve igår, hvor hcg kun var 53. Jeg har haft operationer ift. fjernelse af min ene æggeleder, samt underlivsbetændelse, samt lette celleforandringer (har stadig), samt en inflammation (fundet efter biopsier ved livmoderhalsen). Der er opbygget sig en frygtelig angst i mig pga. min baggrund, og jeg er derfor helt vildt bekymret for om dette er en GUL. Jeg ved måske godt, at I ikke kan sige det store endnu, før jeg har fået taget næste blodprøve, men måske I har nogle beroligende ord, jeg kan tage med? Eller bare en eller anden form for faglig viden og min risiko for at det er en graviditet udenfor livmoderen. Jeg er bekymret for om jeg skal gå og vente på de stærke smerter og at lægerne først der kan operere mig. Jeg er bare virkelig bange.

    Jeg håber meget at I kan hjælpe mig.
    Ps. Jeg er i behandling på Trianglen, og det er jeg meget glad for.

    Venligste hilsener
    Pernille

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære Pernille
      Det der betyder noget er, hvordan hCG stiger fra blodprøve et til blodprøve 2. Den skal gerne fordobles på 48 timer på dette sted i graviditeten. Hvis den gør det, så tyder det på at graviditeten sidder et sted hvor den får god næring, nemlig i slimhinden i livmoderen. Hvis ikke den stiger sufficient, så kan det betyde enten at den sidder forkert – uden for livmoderen – eller at den sidder korrekt, men bare starter langsomt ud eller som tredje mulighed, at den sidder korrekt men ikke udvikler sig normalt.
      Hvis den ikke stiger sufficient, vil du blive tilbudt yderligere blodprøve samt en tidlig ultralydsscanning i 6. uge for at se om man med ultralyd kan blive klog på hvilket scenarie af de 3 skitserede der er tale om. Hvis der er mistanke om en graviditet uden for livmoderen vil du blive henvist til gynækologisk afdeling, så situationen ikke bliver akut, men kan håndteres i opløbet stille og roligt. Håber dette skabte lidt klarhed.
      Jeg håber, din næste blodprøve viser gode tegn på stigning.
      Bedste hilsner
      Christina
      Speciallæge Fertilitetsklinikken Trianglen, PhD

      Svar
  2. Trine

    Hej
    Min kæreste og jeg er ny i hele fertilitetsdelen. Forleden fik min kæreste konstateret dovne sædceller, og lægen fortalte at vi skal i reagensglas behandling for at kunne blive gravide. Min kæreste er dog let overvægtig og hun foreslog et vægttab på 10-15 kg for hans vedkommende. Hun nævnte det måske kunne gøre sædcellerne mere aktive. Nu er mit spørgsmål så om vi kan sætte næsen op efter det hjælper at tabe sig eller om vi på trods af et vægttab stadig skal forberede os på at skulle igennem reagensglas behandlinger?
    Mvh Trine

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære Trine

      Overvægt påvirker sædkvaliteten negativt, så det kan godt betale sig at gøre en indsats for at opnå et vægttab. Der er dog ikke en garanti for at det bliver så godt at man kan undgår IVF behandling, men uanset vil det med rimelig sandsynlighed bedre odds for graviditet uanset hvilken behandling I ender med. Herudover er vægttabet også en investering i den generelle sundhedstilstand og det betyder jo noget på den lange bane.

      Bedste hilsner

      Christina
      Speciallæge Fertilitetsklinikken Trianglen, PhD

      Svar
  3. Ida

    Kære brevkasse ❤️ Jeg er meget tyk og er altså ikke godkendt til fertilitetsbehandling i det offentlige. Er der regler for hvor tyk man må være i det private? Både mine og min kærestes tal er virkelig fine udover min tykhed, som jeg selvfølgelig gør alt for at bekæmpe, men jeg er 34 lige om lidt og at tabe 60 kg hurtigt, er jo ikke realistisk, selvom jeg gør hvad jeg kan. Har jeg muligheder i det private?

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære Ida ❤️
      Vi har ikke decideret BMI grænse, men ser gerne den ligger under 38. Det er jo af hensyn til at man har større risiko for spontan abort og for komplikatinoer under gravidteten.
      En god ide er at få tid til en samtale og så lægger man en plan.
      Bettina

      Svar
  4. Julie

    Hej
    Tak for at i har gjort dette til en mulighed.
    Jeg ville egentlig stille et spørgsmål til min kæreste og jegs forløb. Da vi føler vi hele tiden bliver udskudt i behandlingen. Vi havde første samtale i feb 2020 og kun fået ét forsøg med IUI, for derefter at blive rykket direkte videre til IVF behandling, uden de resterende 2 forsøg med IUI.
    Mén det jeg kan mærke der fylder meget, er spørgsmålet om vi har tid til at vente? Jeg er 28 og min kæreste 30. Jeg fejler, umiddelbart, ikke noget. Men min kæreste har lav sædkvalitet.
    Jeg føler derfor at vi har MEGET travlt ift. at kunne lykkedes med en graviditet. Men har vi så travlt som jeg tror? I så fald. Har i nogle redskaber til hvordan man bevare roen i alt den ventetid der er på de offentlige klinikker? Det bekymre mig jo meget, at min kærestes sædkvalitet er lav. Sommetider er jeg bange for at klinikken vælger til/fra i forhold til parrenes alder og vi derfor er i venteposition, fordi vi stadig er forholdsvis unge.
    Men jeg håber i kan komme med et andet syn på det.
    På forhånd tak for svar og tak for jer. 🙂

    Mvh Julie

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære Julie
      Primært ser man på kvindens alder for at vurdere om man har travlt. Du er 28, så umiddelbart har du ikke travlt biologisk, men forstår da godt at I er ved at være utålmodige. Jeg ved dog ikke noget om din ægreserve, men tænker den er normal, når du skriver at alt er ok med dig. Jeg tænker ikke de offentlige klinikker udskyder jer pga alder. Det hænger nok mere sammen med Covid-19-situationen at ventetiden forlænges.
      Jeg har ikke nogle gode bud på hvordan man væbner sig med tålmodighed, hvis I har råd kan I selv betale på en af de private klinikker, der er ikke ventetid. Ellers kan jeg da godt forstå utålmodigheden presser på.
      bh
      Bettina

      Svar
  5. Cecilie Christiansen

    Hej med jer

    Jeg har fået konstateret svært PCOS ved blodprøve og scanning, og min kæreste og jeg ønsker at få børn. Jeg er svært overvægtig, min kæreste små 8 kg. Jeg fik som meget ung via en blodprøve konstateret pco og fik metformin og det hjalp med vægttab.

    Hvordan ser man på metformin idag hvis det “bare” er til væggtab, jeg er igang med at tabe mig og runder snart 10 ud af 30 kg der skal tabes før godkendt BMI (det har taget en freaking evighed). Jeg er 28 min kæreste er 30.

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære dig med PCO
      Det er en stor men meget vigtig opgave, du er i gang med. Og metformin er ikke kun god til vægttabsdelen, men kan også godt hjælpe i forhold til fertiliteten. Vi ser hos nogle, når de taber sig og tager Metformin, at ægløsningerne begynder at komme, og hvis ikke de gør, der det nemmere at styre, hvis I skal have hjælp på en fertilitetsklinik. Typisk fortsætter man til man er 10 uger gravid og herefter aftrapper man over 2 uger.

      Bedste hilsner Christina

      Svar
  6. Kristina

    Hej,

    Min mand og jeg (hhv. 29 og 30) har efterhånden prøvet at få børn i lidt over 2 år. Efter en mislykkedes graviditet helt i starten er der ikke sket noget, på trods af 3 gang IUI. Vi har fået taget de ‘normale’ tests (blodprøve og sædprøve) og der er ikke noget det ser ud til at være galt. Alt er normalt.
    Vi spiser sundt, rører os og fejler ikke noget det skulle påvirke fertiliteten… tror vi. For her er mit spørgsmål: er der nogle former for videre undersøgelse vi kan foretage os? Jeg tænker test for hormon-ubalance eller noget lignende? Jeg føler mig ikke rigtig udredt må jeg sige.
    Jeg frygter at starte op på IVF (som jeg synes lyder voldsomt) uden at det kan hjælpe os, hvis vi nu skulle kunne hjælpe en graviditet på vej på anden (mindre invasiv) vej. Har i nogle gode råd?

    Mvh. Kristina

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære Kristina

      Uforklaret infertilitet er desværre en hyppig problemstilling. Omkring halvdelen når i mål med inseminationer, og det hjælper ikke at fortsætte ud over de tre gange, hvis kvinden har regelmæssig cyklus, fordi succesraten falder, hvis man ikke er i mål efter tre forsøg. Anbefalingen er, at er man ikke i mål efter tre forsøg må man i gang med reagensglasbehandling. Nogle gange finder man ud af i løbet af den proces at det er under selve befrugtningen af æggene at der behøves ekstra hjælp. Det er også derfor man anbefaler halv IVF halv ICSI befrugtning første gang.
      Man kan sige, at behandlingen i virkeligheden også er en del af at blive klogere på jeres problem, idet alt omkring befrugtning og æggets deling er “black box” så længe man laver inseminationer. Når I laver en reagensglasbehandlign for man på en helt anden måde syn for hvordan ægggene befrugtes, deler sig og udvikler sig.

      Jeg forstår at I kan mene at processen kan virke voldsom. Men det er måden at blive klogere på, der hvor I står nu.

      Bedste hilsner

      Christina

      Svar
  7. Stine

    Hej.
    Hvor tyk skal slimhinden helst være ved ægoplægning og kan den blive for stor ?
    Min er 10 nu og har ikke fået æg ud endnu.
    Har fragment på æggene er negativ virkning.

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Hej Stine

      Slimhinden skal gerne være 7 mm tyk eller mere – men det vigtigste er, at den er trelaget. Hvis slimhinden bliver meget tyk skal man være opmærksom på, at der ikke ligger en polyp og gemmer sig i slimhinden. En slimhinde på 10 mm lyder meget fin. En høj fragmenteringsgrad kan godt have indflydelse på kvaliteten af æggene.

      Bh Marie

      Svar
      • Susanne

        Hej.
        Jeg har et spørgsmål omkring fryse æg og kvaliteten.

        Jeg har for 3 uger fået lagt det sidste fryse æg op som vi havde liggende.
        Jeg får at vide på klinikken at fryse blastocysten har klaret optøning og får derefter lagt ægget op.
        Derefter spørger jeg om ægget ser fint ud.
        Får svaret at inden ægget blev frosset ned, var det på vej ud af skallen og det kunne man godt se på optøningen.
        Derefter siger de at nogle af cellerne ser lidt “forkerte ud”.
        De siger altid at de ikke ligger noget æg tilbage som de ikke selv tror på.
        Men jeg ender desværre ikke med at blive gravid på dette æg.
        Og er derfor begyndt og tvivle på om de har vidst at ægget måske ikke var godt nok til at blive gravid på.
        Kan i svare mig på om de 2 ting jeg fik og vide om ægget er noget som vil gøre at jeg ikke blev gravid med det?

        Tak for svar

        Svar
        • Fertilitetsklinikken Trianglen

          Kære dig.

          Det er vigtigt, at man som patient forstår sin behandling og er tryg ved kommunikationen med klinikken.
          Det lyder her, som om du er usikker på den forklaring, din klinik har givet dig.
          Jeg anbefaler, at du kontakter klinikken med dine supplerende spørgsmål og får en forklaring.

          Det er svært på din beskrivelse at sige hvordan dit æg har været efter optøningen. Normalt klarer blastocyster flot nedfrysning og optøning. I vores klinik er det < 3% der ikke overlever.
          Klinikken har scoret ægget inden det blev lagt tilbage – efter optøningen, så ring og spørg hertil i laboratoriet.

          Bedste hilsner
          Christina

          Svar
  8. Jeanette

    Hej

    Man mand og jeg er i IVF behandling da han har svært nedsat sædkvalitet. Jeg skal snart have lagt et fryseæg op, men klinikken har haft svært ved at stimulere min slimhinde tyk nok. Ifm. ægudtag (i lang forløb) har den dog set fin ud. Jeg har prøvet med Østradiol og Vivelle Dot (og samtidig) af to omgange, men uden succes.
    Jeg er 33 år, normalvægtig og fysisk aktiv i dagligdagen. Jeg har aldrig røget, ikke drukket alkohol det sidste år, spiser sundt og har skåret markant ned for sukker. Ifølge klinikken er der ingen indikation for at jeg skulle have nedsat fertilitet og min cyklus er stabil på 29 dage.

    Er der andre metoder til at stimulere slimhinden? Er der noget jeg kan gøre?
    Dette er vores sidste forsøg……

    På forhånd tak!

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Hej Jeanette

      Jeg vil foreslå, at man prøver en frysebehandling i egen cyklus (altså uden Østradiol eller Vivelle dot) og timer tidspunktet for oplægningen af fryseægget ud fra den ægblære du selv modner i din cyklus. Alternativt kan man forsøge at stimulere med en lav dosis af Menopur og eventuelt ægløse en moden ægblære og efterligne en spontan cyklus.

      Bh Marie

      Svar
  9. Anna

    Hej. Dejligt med et sted man kan søge svar.

    Jeg er 26 år gammel og i 2015 blev jeg opereret for en kæmpe dermoid cyste på min ene æggestok – de formåede at skrabe den af og løfte den ud. Lægen fortalte at max 5% af æggestokken ville blive påvirket/skadet/fjernet ved operationen.
    4 år efter blev jeg opereret igen for en meget lille cyste på den anden æggestok – den blev også skrabt af. Her fandt man også meget mild endometriose, som blev brændt væk. Til efterfølgende kontroller(scanninger), er der ikke fundet hverken cyster eller endometriose. Jeg har heller ingen betydelige smerter ved samleje eller menstruation.

    Min kæreste og jeg har besluttet os for, at vi gerne vil blive gravide. Vi forsøger nu på 7 måned.
    Jeg har regelmæssig cyklus (26-32 dage). Vi har regelmæssig sex.

    Jeg går med den bekymring, at jeg ikke selv er i stand til, ved egen hånd, at få børn.

    Har I nogle erfaringer omkring det?

    Jeg er også i tvivl, om jeg allerede nu kan tillade mig at skrive til min læge omkring min bekymring eller om jeg skal vente de famøse 12 måneder, før jeg kontakter lægen?

    Mvh, Anna

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Hej Anna

      Du kunne måske gå til din egen læge om høre, om du kan få målt din AMH (det er en parameter, der siger noget om din ægreserve) og kunne du eventuelt få en henvisning til en gynækolog, der kan scanne dig. Det kan jo også være, at din læge vil gå med til at lave en henvisning til dig lidt før end der er gået ’de famøse 12 måneder’ vel vidende, at du er opereret 2 gange og der den ene gang blev fundet tegn til endometriose.
      Så snart I har en henvisning er I mere end velkomne her 🙂

      Bh Marie

      Svar
  10. Janni

    Hej.

    Min mand og jeg prøver at få barn nr. 2. IVF.

    Vi er begge 35 år, fik 1. barn ved ivf fryseforsøg, ingen af os fejler noget. Min mand havde dog “kun” 2 mio. sædceller efter de var renset op ved sidste forsøg(fik af vide af klinikken at det var fint nok?).

    Vi har med det første friske æg gennemgået en spontan abort(som er ekstremt hårdt, da man først er gravid og så falder ens hcg pludselig), og skal nu til første fryseforsøg.

    Spørgsmålet lyder egentlig på, hvordan ser vores fremtid ud ift. at det vil kunne lykkes med barn nr. 2?? Hilsen Janni

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære Janni

      Tak for din mail.
      Umiddelbart synes jeg det ser rigtigt lovende ud. I har et barn i forvejen, er 35 år og har været gravide i det friske forsøg.
      Det er selvfølgelig meget hårdt at opleve en spontan abort. Dog tyder det på, at du kan blive gravid igen.
      Tænker, at der er en rigtig god chance for gravidtet og fødsel på fryseforsøget.
      Held og lykke.
      Bettina

      Svar
  11. Jose

    Hej.

    Først og fremmest tak for muligheden for at spørge, det kan man godt have brug for.

    Min kæreste og jeg har nu forsøgt i 2 år på projekt baby. Vi er nu begge 28 år. Vi er i behandling gr. nedsat sædkvalitet.

    I februar måned havde vi vores første forsøg. Alt gik godt og jeg fik taget 13 æg ud. Min kærestes sædprøve viste sig at være bedre end forventet, så de forsøgte med halv icsi/halv ivf. Dagen for ægoplægning fik vi den værste besked. Ingen æg til oplægning. Et æg kunne ikke bruges. 6 var blevet brugt til icsi og 6 til ivf. Ingen af de 6 æg i icsi forsøget havde delt sig. 1 æg havde delt sig, men var gået i stå, ved ivf forsøget.
    Vi er nu blevet indstillet til at næste forsøg er halv partners sæd/halv donor, for diagnostik..

    Det stiller os med 1000 spørgsmål.

    Det kan jo også være ægkvaliteten. Kan den testes på nogen måde?

    Kan man ikke undersøge sædens evne til at befrugte æg på andre måder?

    Er der noget, vi selv kan gøre, for at forbedre vores chancer?

    Bh

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Overordnet set kan I selv gøre det, at I begge er normalvægtige (vi anbefaler et BMI mellem 19-29), har et beskedent alkoholindtag og ikke ryger.

      Nogle mener, at mænd med nedsat sædkvalitet kan optimere deres lave sædkvalitet med indtag af vitaminer (100 mg Q10, 30 mg Zink og 400 mikrogram Folinsyre) – det skal tages i tre måneder inden man vurdere på effekten af det.

      Der findes ikke andre måder/metoder til at undersøge sædens evne til at befrugte æg end IVF og ICSI.

      Man vurderer typisk ægkvaliteten ved at befrugte nogle af æggene med donorsæd – og hvis æggene opfører sig ligedan med din partners sæd og donorsæden kan det pege hen imod det man kalder en ‘ægfaktor’.

      Det er altid svært at vejlede ‘generelt’, da der altid vil være nuancer i de enkelte tilfælde – og vi ved også, at de enkelte cykli kan give forskellige resultater – men håber I kan bruge ovenstående svar til noget.

      Bh
      Marie

      Svar
  12. Lisbeth

    Hej.
    Og først og fremmest tak for muligheden for at stille spørgsmål her.

    Min mand og jeg har været i ICSI behandling gr svært nedsat sædkvalitet.
    Vi fik 4 blastocyster på frys, fik ikke lagt frisk æg op gr risiko for overstimulering.

    1. FET endte i negativ graviditetsprøve og jeg har nu, 7 dage efter 2. FET taget en urin hcg, der er negativ, så indstiller mig på samme scenarie denne gang.

    Vi har været i stimuleret cyklus da jeg har lang cyklus og der har været et forsøg der blev aflyst grundet tynd slimhinde, samt et der blev aflyst på dag 10 grundet væske (dog tyk slimhinde).

    Denne gang var slimhinden ligeledes tyk på dag 10 (10 mm). Fik 8 mg østradiol OG depotplaster. Der var dog igen lidt væske på scanning der forsvandt efter 4 dage med cyclogest.

    Mit spørgsmål er om det kan være væske eller den lidt ‘sløve’ slimhinde der kan skyldes de negative forsøg, og om det burde undersøges nærmere? Har aldrig fået lavet vandscanning da vi blev henvist direkte til ICSI.

    De bedste hilsner

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Hejsa

      Umiddelbart tænker jeg ikke det negative resultat skyldes væsken, især ikke når den forsvinder efter nogle dages progesteron-behandling. Hvis der tidligere er lavet kejsersnit og der ses væske i arret og op i livmoderen, kan man overveje at gøre noget ved det.

      Man kan dog godt overveje at få undersøgt kaviteten enten med vandskanning eller kikkertundersøgelse, om ikke andet så for at få ro i sjælen.

      De bedste hilsner
      Bettina

      Svar
  13. Camilla

    Hejsa.

    Hvor kan man få undersøgt, om de æg man får taget ud er ‘raske’. Har nu været igennem 12 ægoplægninger efter IVF og ICSI ( både RH og privat) og kun ét har ført til graviditet som endte i MA i uge 7. Vores diagnose er uforklarlig infertilitet.

    Hilsen

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Hejsa

      Man kan tage biopsier af blastocyster for at se på kromosomsammensætningen. Dette foregår primært i udlandet fx Spanien eller Rusland. Der er én privat klinik i Danmark der har fået lov til at gøre det: Aagaard Klinik i Århus (såvidt jeg ved ).
      Men man bør nok også kigge nærmere på livmoderen, er der fx lavet en kikkertundersøgelse af livmoderhulen?

      Mange hilsner
      Betttina

      Svar
  14. Jette

    Hej ,

    Min kæreste og er jeg er i gang med behandling og første ivf forsøg. Vi fik i dag at vide at alle 11 æg er befrugtet men alle har desværre fragmenter.

    De lagde dog stadig et æg op..

    Hvad er chancen for graviditet ved fragmenter? Kan man gøre noget ved det? Og oplever mange kvinder der? Jeg er 28år så blev meget overrasket.

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Kære Jer

      Fragmenter er små rester fra celledelingerne i det befrugtede æg. Fragmenter er en af de ting embryologen ser på, når kvaliteten af ægget skal vurderes. De ser også på celledelingerne og størrelsen af cellerne indbyrdes.
      Idet de har lagt ægget op, tænker jeg de stadig har tænkt det var et æg, der kunne bruges. Nogle gange mindskes fragmentmængden i løbet af de næste dage. Det er ret hyppigt, især hvis kvinden er “voksen” eller ægreserven er mindre. Nogle gange ses det også hos yngre med fin ægreserve som dig.

      At alle 11 æg er befrugtede er et rigtigt godt tegn. Formentlig vil klinikken forsøge en anden protokol eller et andet hormon næste gang, hvis I ikke lykkes nu, for at finde en endnu bedre opskrift til stimulationen med mindre fragment til følge.
      Man kan ikke sætte tal på chancer for graviditet. Det er et helhedsbillede af ægudviklingen og de andre ting embryologen ser på samt klinikkens resultater generelt.

      Alt muligt held og lykke
      Bedste hilsner
      Christina

      Svar
  15. Ida

    Hej.

    Vi har nu oplevet to biokemiske graviditeter i træk.

    Min kæreste har fin sædkvalitet. Vi er begge normalvægtige, ingen pcos og ikke-rygere.
    Jeg had haft meget uregelmæssig cyklus efter p-pillestop.

    Hvad er jeres tanker om progresteron-creme ? Vil det kunne hjælpe at ægget sætter sig fast?

    Svar
    • Fertilitetsklinikken Trianglen

      Hej,
      På Trianglen udskriver vi progesteron stikpiller til skeden til vores patienter i de tilfælde, hvor det er indiceret.
      Ægget sætter sig jo fast ved en biokemisk graviditet, men dets udvikling stopper hurtigt derefter.
      Bedste hilsner
      Marie

      Svar
  16. Isabella

    Hej.
    Min mand og jeg har været igennem 5 mislykkede IUI-forsøg, hvorefter vi overgik til IVF og ICSI. Vi fejler intet nogle af os, min mand har kanon sædkvalitet, vi er unge (27 og 32), lever sundt osv. Dog har vores IVF-forsøg været mærkelige, idet de fint tager 10-12 æg ud, men mange er ikke modne. Derudover har vi de sidste gange kun fået befrugtet 5, hvoraf kun 1 er godt nok til at blive lagt op. Mine æg deler sig lidt langsomt siger de. Men kan det betyde at mine æg er dårlige?
    Jeg har i tirsdags også fået fjernet en stor skillevæg i min livmoder, som faktisk delte den i to, men det har vel kun betydning for miljøet ægget ligges tilbage i og ikke at vores stimulationsforsøg har været dårlige? Det skal lige siges, at jeg har fået kemo da jeg var 2 år, men lægerne mener ikke det har nogen betydning. Hvad er jeres holdning til det?

    Svar
  17. A.

    Hej
    Jeg har aborteret 4 gange.
    Jeg havde en positiv hCG 12 dage efter oplægning af fryse-blastocyst.
    Den var 67 IU/L. og 48 timer efter er den steget til 225 IU/L.
    Er det et fornuftigt udgangspunkt?
    Når man kigger på intervallerne for normal hCG uge til uge, så er spændende ret store fra 40 -1000 UI/L… Skal det tolkes som at hvis det ligger nær den lave ende er det mindre godt og hvis det ligger mod den høje ende er det rigtig godt?

    Svar
  18. Fertilitetsklinikken Trianglen

    Hej

    Umiddelbart synes jeg det ser fornuftigt ud med udgangspunktet og med over en fordobling på 2 dage.

    Rigtigt held oglykke
    Bettina

    Svar
    • Karoline

      Hej
      Jeg er gravid for anden gang, mistede vores første engel.
      Har været meget nervøs og har derfor fået målt hcg
      Den første prøve viste 444
      47 timer senere viste prøven 681, og da dette ikke er en fordobling er jeg meget nervøs
      Har dog læst at en fordobling skal ske på mellem 48-72
      timer

      Er der stadig håb?

      Hilsen en bange mor

      Svar
      • Fertilitetsklinikken Trianglen

        Kære bange mor

        Ja der er håb. Vi kan godt lide HCG fordobles over 2 døgn i tidlig graviditet, det er en gammeldags regel. 50-60%% stigning i løbet af 2 døgn er indenfor normalen.
        Krydser fingre og ønsker dig/jer held og lykke
        Bettina

        Svar
  19. Gitte

    Hej, jeg har et spørgsmål til valg af behandling. Jeg har været 5 ægudtagninger og fem oplægninger igennem uden succes. Jeg har fået mellem 5-16 æg ud hver gang, stort set alle bliver befrugtet men som regel er der kun 1-2 tilbage til ægoplægning/frys.
    Nu har jeg et sidste æg på frys hvor de vil forsøge at lave scratching i slimhinden og i cyklussen efter får jeg binyrebak og tilbagelægning af æg.
    Jeg er dog kommet i tvivl om jeg skulle gemme mit æg og i stedet prøve en inseminering i det private. Jeg er blevet naturligt gravid før (havde en MA) og blev gravid i første insemineringsforsøg med tvillinger som jeg mistede i uge 23. Herefter anbefalede de ivf for at mindste risikoen for tvillinger, men kan det være at iui bare er bedre for min krop når det nu lykkes første gang og jeg endnu ikke har haft succes med ivf? Kan ægkvaliteten blive dårligere af at blive taget ud af kroppen og lagt tilbage igen?
    Har bare en fornemmelse af at min krop måske har det bedst med at befrugtning og implantation sker inde i min krop i stedet for i et lab. men ved ikke om der er hold i det.
    Hverken min mand eller jeg fejler noget.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!