Spørg Fertilitetseksperterne

Blog opslag

5 jan, 2021

Nu kan du få muligheden for at spørge Fertilitetsklinikken Trianglens egne fertilitetseksperter til råds.
Med deres lange erfaring og store ekspertise vil de svare på nogle af de spørgsmål, du måtte have.

Skriv dit spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor.

5 Kommentarer

 1. Pernille

  Hej

  Tak fordi jeg kan skrive her og spørge.

  Jeg havde blodprøve igår, hvor hcg kun var 53. Jeg har haft operationer ift. fjernelse af min ene æggeleder, samt underlivsbetændelse, samt lette celleforandringer (har stadig), samt en inflammation (fundet efter biopsier ved livmoderhalsen). Der er opbygget sig en frygtelig angst i mig pga. min baggrund, og jeg er derfor helt vildt bekymret for om dette er en GUL. Jeg ved måske godt, at I ikke kan sige det store endnu, før jeg har fået taget næste blodprøve, men måske I har nogle beroligende ord, jeg kan tage med? Eller bare en eller anden form for faglig viden og min risiko for at det er en graviditet udenfor livmoderen. Jeg er bekymret for om jeg skal gå og vente på de stærke smerter og at lægerne først der kan operere mig. Jeg er bare virkelig bange.

  Jeg håber meget at I kan hjælpe mig.
  Ps. Jeg er i behandling på Trianglen, og det er jeg meget glad for.

  Venligste hilsener
  Pernille

  Svar
  • Fertilitetsklinikken Trianglen

   Kære Pernille
   Det der betyder noget er, hvordan hCG stiger fra blodprøve et til blodprøve 2. Den skal gerne fordobles på 48 timer på dette sted i graviditeten. Hvis den gør det, så tyder det på at graviditeten sidder et sted hvor den får god næring, nemlig i slimhinden i livmoderen. Hvis ikke den stiger sufficient, så kan det betyde enten at den sidder forkert – uden for livmoderen – eller at den sidder korrekt, men bare starter langsomt ud eller som tredje mulighed, at den sidder korrekt men ikke udvikler sig normalt.
   Hvis den ikke stiger sufficient, vil du blive tilbudt yderligere blodprøve samt en tidlig ultralydsscanning i 6. uge for at se om man med ultralyd kan blive klog på hvilket scenarie af de 3 skitserede der er tale om. Hvis der er mistanke om en graviditet uden for livmoderen vil du blive henvist til gynækologisk afdeling, så situationen ikke bliver akut, men kan håndteres i opløbet stille og roligt. Håber dette skabte lidt klarhed.
   Jeg håber, din næste blodprøve viser gode tegn på stigning.
   Bedste hilsner
   Christina
   Speciallæge Fertilitetsklinikken Trianglen, PhD

   Svar
 2. Trine

  Hej
  Min kæreste og jeg er ny i hele fertilitetsdelen. Forleden fik min kæreste konstateret dovne sædceller, og lægen fortalte at vi skal i reagensglas behandling for at kunne blive gravide. Min kæreste er dog let overvægtig og hun foreslog et vægttab på 10-15 kg for hans vedkommende. Hun nævnte det måske kunne gøre sædcellerne mere aktive. Nu er mit spørgsmål så om vi kan sætte næsen op efter det hjælper at tabe sig eller om vi på trods af et vægttab stadig skal forberede os på at skulle igennem reagensglas behandlinger?
  Mvh Trine

  Svar
  • Fertilitetsklinikken Trianglen

   Kære Trine

   Overvægt påvirker sædkvaliteten negativt, så det kan godt betale sig at gøre en indsats for at opnå et vægttab. Der er dog ikke en garanti for at det bliver så godt at man kan undgår IVF behandling, men uanset vil det med rimelig sandsynlighed bedre odds for graviditet uanset hvilken behandling I ender med. Herudover er vægttabet også en investering i den generelle sundhedstilstand og det betyder jo noget på den lange bane.

   Bedste hilsner

   Christina
   Speciallæge Fertilitetsklinikken Trianglen, PhD

   Svar
 3. Ida

  Kære brevkasse ❤️ Jeg er meget tyk og er altså ikke godkendt til fertilitetsbehandling i det offentlige. Er der regler for hvor tyk man må være i det private? Både mine og min kærestes tal er virkelig fine udover min tykhed, som jeg selvfølgelig gør alt for at bekæmpe, men jeg er 34 lige om lidt og at tabe 60 kg hurtigt, er jo ikke realistisk, selvom jeg gør hvad jeg kan. Har jeg muligheder i det private?

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!