Spørgsmål og fordomme  – som jeg har mødt…!

Blog opslag

Skrevet af Barnlighed

24 jul, 2018

Mange tror, at de ved en hel del om det at være i fertilitetsbehandling, og det var faktisk først, da jeg selv for alvor trådte ind i det, at jeg fandt ud af, hvor uvidende jeg selv egentlig var!

Fertilitetsverdenen er for mig en decideret anden verden – langt fra den almindelige virkelighed! Grunden til at jeg har denne følelse hænger helt sikkert sammen med, at det for min kæreste og jeg var/er noget meget personligt! Vi involverede længe ikke nogen som helst, og fertilitetsverdenen har derfor på mange områder været en anden del af mig – et andet liv, som jeg skulle have til at fungerer parallelt med min “almindelige”verden..

Jeg må dog indrømme, at det er enormt svært at have disse to parallelle verdener fungerende på samme tid – særligt når man føler, at den ene verden er så meget vigtigere end den anden…

Da vi begyndte at lukke op for “posen” til nogle af vores nærmeste, havde vi selv været i fertilitetsbehandling i næsten 1,5 år og var derfor blevet ret så inkarneret ind i det hele – og der slog det mig så virkeligt, at vores nærmeste var præcis lige så uvidende, som jeg jo selvfølgelig selv havde været inden jeg begyndte i behandling. Vi stod derfor for skud ift spørgsmål og fordomme, som jeg jo også selv havde haft inden jeg trådte ind i fertilitetsverdenen. Nu stod man bare pludselig på den “anden side” og vidste besked om, hvordan tingene virkelig hænger sammen, er og føles….!

Jeg har samlet nogle af de spørgsmål, som vi har fået, og som jeg syntes har ramt mig hårdest fordi jeg simpelthen har manglet forståelse fra mine nærmeste!

Hvordan kan du stikke dig selv med nåle og kanyler – det ville jeg aldrig gøre?

 • Jeg troede heller aldrig, at jeg ville kunne stikke mig selv, men når det handler om, at få ens største ønske opfyldt, så er det altså det mindste. For mig blev det faktisk hurtigt hverdag, hvilket er enormt svært for mine veninder at forstå. De påstår hårdtnakket, at det ville de aldrig kunne gøre – jeg kan kun ryste på hovedet og tænke – “Jo I ville så, for I ville have gjort, hvad som helst for at få jeres børn – tag et kig på jeres guldklumper – I ville skære hånden af for at få og beholde dem….”

Er det ikke vildt ubehageligt med indvendige scanninger, og at man så mange gange ligger med spredte ben?

 • Endnu engang – det er det mindste af det hele! Det er selvfølgelig aldrig behageligt, men det er slet ikke noget, som jeg tænker over længere!

Er der mænd, der har scannet dig, og hvordan havde du det med det?

 • De er professionelle læger, sygeplejersker og jordmødre – mænd eller kvinder – det er mig ligegyldigt, så længe de er dygtige!

Børn er jo heller ikke alt i denne verden…

 • Måske er det ikke det for dig… Jeg siger heller ikke, at det er det for mig! Men jeg tror ikke på, at du på nogen måde ville undvære din lille guldklump! Jeg tror på, at du ville have satset alt for i det mindste at have givet det alle de forsøg du kunne for at få din guldklump – hos os har det kostet fysiske, psykiske og økonomiske mén, men jeg ville aldrig kunne tilgive mig selv for ikke at have prøvet alt….!

Hvorfor adopterer i ikke bare?

 • Hvorfor skulle vi “bare” det.. Giver det ikke mening, at man sammen med den man elsker ønsker at skabe noget sammen! Jeg siger ikke, at der er noget i vejen med adoption, måske vi også på et tidspunkt vil det, men jeg er sikker på, at du også ville have forsøgt alt for at gå den naturlige vej først..

Jeg ville aldrig holde til fertilitetsbehandling, hvorfor siger I ikke stop nu?

 • Det tror jeg simpelthen ikke på…! Om man vil tro det eller ej, så finder man kræfter frem, som man ikke vidste, man havde – for drømmen om at blive mor og far er noget af det stærkeste…! Vi kommer ikke til at sige stop før enten fysikken eller det psykiske siger fra..!

Det skal nok komme…

 • Det gider jeg simpelthen ikke at høre mere på… Nej det kommer ikke “bare” til os! Jeg lider af PCO og bliver ikke gravid naturligt…

Hvis du bliver ved med at tænke på det, så bliver du aldrig gravid!

 • Det kan godt være – men havde du fået at vide, at du måske ikke ville blive mor, tror du så på, at du ville kunne stoppe alle dine tanker..? Kan du det, så fortæl mig venligst hvordan…! Lige netop dette samt ovenstående er spørgsmål bliver jeg virkelig hidsig over at få – NEJ det kommer ikke bare, og NEJ det kommer heller ikke bare, hvis jeg stopper med at tænke på det…!

Køb en hund og så skal i nok blive gravide!

 • Det har jeg simpelthen heller ikke villet høre på – men nu er det gjort – så nu kan jeg da i det mindste ikke længere få det at vide..:)

Her var lidt om min verden og de spørgsmål og fordomme, som jeg bliver mødt af… Det skal absolut ikke lyde som et angreb på mine nærmeste, men blot en lille fortælling om, hvordan min egen uvidenhed har udviklet sig til en viden om en verden, som ingen burde møde! Jeg er på mange områder taknemmelig for, at mine nærmeste reelt ikke ved, hvad det er vi gennemgår – for jeg ville ikke ønske det for nogle af dem… Så mens jeg bliver små-hidsig over deres spørgsmål og fordomme, så tænker jeg samtidig, at deres uvidenhed gør, at de bliver skånet for en frygtelig viden og en frygtelig verden..!

Så kære alle “medvidende” – en kæmpe kram til jer for at holde denne verden ud.. Lige så frygteligt det er at vide, hvor mange vi er, lige så tryg bliver jeg også i hjertet, når jeg ved, at jeg ikke er den eneste, og når jeg ved, at der heldigvis er mange, der ender med deres største ønske i deres arme…..!

Læs alle mine blogindlæg her

2 Kommentarer

 1. Malene

  Jeg synes jeg rigtig ofte hører “jeg kender også en der… og de har altså tre børn nu..”

  Hvor jeg altid er sådan lidt.. hm. Okay?

  Svar
 2. Malou

  True that!
  Jeg kunne ikke have sagt/skrevet det bedre selv. Tak!

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!