Tænk – før du taler

Blog opslag

Skrevet af MyMaybeBaby

20 apr, 2017

Kære læser

Når man beslutter sig for at åbne op omkring, at man er i fertilitetsbehandling, skal man lægge øre til en del.

Mange kommentarer er rigtig søde og velmenende, mens andre gør lidt mere ondt at høre. Særlig en kommentar gør mig ikke alene ked af det, den gør mig også vred – rigtig vred.

Og lige netop dén kommentar vil jeg skrive lidt om i dette blogindlæg.

Af værste skuffe

Er I klar? Her kommer en af de værste kommentarer (måske den værste):

  • Måske er det bare naturens måde at sige på, at du ikke skal have børn.

Av… jeg lader den lige stå et øjeblik, så du lige kan sunde sig lidt…

Personligt har jeg ikke selv fået den serveret direkte, men jeg kender nogen som har. Jeg er helt med på, at de mennesker, som ikke har været i fertilitetsbehandling kan have svært ved virkelig at sætte sig ind i, hvad det egentlig vil sige. Men når det så er sagt, så er der altså noget, som hedder almindelig høflighed, pli og empati. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der får disse mennesker til at sige sådan noget –excuse my french – forbandet sludder! For at skære det ud i vådt pap hvad denne kommentar egentlig betyder for en person i fertilitetsbehandling, vil jeg gå så langt som at drage en parallel til folk, som er syge af kræft.

Måske går jeg for vidt

Ville man nogen sinde i sin vildeste fantasi kunne finde på at sige til en kræftramt: Det er nok naturens måde at sige på, at du skal dø. HELL NO! Ingen, jeg mener INGEN, kunne da nogen sinde finde på at sige det til en kræftramt person. Men hvorfor er det så ok at sige det til en i fertilitetsbehandling? Jeg kan simpelthen ikke få øje på forskellen. Nogen vil sikkert mene, at denne sammenligning er for meget, men siden det nu er mit synspunkt som kommer frem her og ikke deres, tillader jeg mig at drage den sammenligning.

Er der én ting, som fertilitetsbehandling har lært mig, så er det at vise respekt og ydmyghed over for de problemer, som andre mennesker slås med – om det er sygdom, skilsmisse, tab eller andre af livets ulyksaligheder. Har man ikke stået i samme situation selv, er man nødt til at træde varsomt og udvise respekt for den svære situation, som personen foran en står i og altid huske følgende: Tænk, før du taler!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!