Tid til reflektion

Blog opslag

Skrevet af MisseK

1 jan, 2020

2019 er snart slut og det giver naturligvis anledning til at reflektere over året der er gået. Generelt synes jeg at jul og nytår gør mig ekstra eftertænksom. Bevares jeg er typen der altid tænker meget over tingene, men et årsskifte sætter ekstra fut i tankerne. Vi skifter endda ikke kun årstal, men også årti.

Der er sket rigtig meget i mit liv de sidste 10 år. Jeg er blevet mor, gift, skilt, mistet min storebror, flyttet 3 gange, fået hund og mødt verdens dejligste mand. Det er vores tredje jul sammen i år.

Da vi holdte jul sammen første gang, var vi netop blevet henvist til fertilitetsbehandling. Vi var rigtige kede af vi ikke kunne få børn sammen naturligt, men samtidig optimistiske over at vi kunne få hjælp. Vi tænkte at julen året efter ville vi have en baby, eller jeg ville som minimum være gravid. Da julen året efter kom, var der hverken nogen baby i maven eller udenfor. Vi var dog stadig meget optimistiske, vi havde jo bare været uheldige. Så vi var HELT sikre på at til næste jul måtte jeg være gravid. Nu er vi så kommet til næste jul, julen 2019. Der er stadig ingen baby, hverken i maven eller udenfor. Troen på at vi får et barn sammen er bestemt ikke lige så stærk som den var for 1 år siden. Nogle dage er troen helt væk. Man kan måske også sige, at vi er blevet mere realistiske efter 2 års kamp.  Måske vi desværre bare høre til den del af statistikken det ikke lykkedes for.

Hvad så hvis det ikke lykkedes?

Udover jeg er typen der tænker meget over tingene, er jeg også typen der tager sorgerne lidt på forskud. Jeg er derfor begyndt at overveje hvad der skal ske, hvis vores næste og sidste forsøg ikke lykkedes.  Nogle dage er den tanke ved at rive mig midt over, nogle dage kan jeg slet ikke holde ud at tænke den tanke. Men jeg har heldigvis også dage, hvor den tanke er ok. Kasper og jeg har det rigtig godt sammen, og selvom jeg savner Hjalte når han er hos sin far, så giver det også en frihed til at dyrke tosomheden og være kærester. Noget vi begge vil savne hvis vi får en baby.  Selvfølgelig er vores højeste ønske at få et barn sammen, men vi skal nok klare det sammen hvis det ikke lykkedes.

Men men men – Vi har jo altså stadig et forsøg tilbage, som vi starter på til januar. Vi håber at 2020 bliver vores år. Udover man ved årsskiftet reflekterer over tiden der er gået, giver det også mulighed for tanker og drømme om det år der banker på.  Vores største drøm for 2020 er at få et barn sammen – Så jeg håber i alle vil sende en masse god babykarma i vores retning.

Til sidst vil jeg bare ønske alle jer der følger med, et rigtig godt og lykkebringende nytår. Jeg håber i alle får jeres største drømme opfyldt i 2020.

/Misse

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!