Ting du ikke skal sige og ting du gerne må sige til ufrivillig barnløse

Blog opslag

Skrevet af stineebbesendahl

4 jul, 2017

Min kæreste og jeg har efterhånden været i fertilitetsbehandling i mange måneder – vildt som tiden er fløjet afsted. Det har været de hårdeste måneder i mit liv – havde ikke regnet med at ville have den “effekt” på mig som det har/har haft. Igennem disse måneder er der kommet mange kommentarer fra andre. Kommentarer som ikke altid er så rare, men som helt sikkert kun kommer af kærlighed – i hvert fald de fleste af dem. Jeg har derfor lavet en lille liste over ting du ikke skal sige til folk i fertilitetsbehandling.

Ting du ikke skal sige til ufrivillig barnløse      

 1. “I kan altid bare adoptere hvis ikke det lykkes”
  Nej det kan vi ikke bare. For det første så er det ikke adoption vi har lyst til og for det andet så er adoption ikke noget man bare lige gør. Det kan tage flere år og jeg tror helt bestemt også det er en benhård proces.
 2. “Bare slap af og lad være med at tænk på det, så skal du nok blive gravid”
  Ej, er det rigtigt? Tak for det mega pisse gode råd. Hvis det bare var så nemt, så gjorde jeg det gerne – altså tænkte på noget andet. Men det er i hovedet stort set 24/7 – og nej jeg bliver ikke bare gravid ved at tænke på noget andet. Der er jo en grund til at vi er i behandling….
 3. “I er jo så unge…”
  Ja, og? Jeg synes altså ikke vi er særligt unge i forhold til det med at få børn, men den kommentar har jeg hørt flere gange. Det er NU vi vil have børn og ikke om fem år og så skal du egentlig ikke blande dig i hvornår du synes VI skal have børn.
 4. “Jeg blev gravid ved et engangsknald og skal nu have en abort”
  “#¤%&=/&%¤#” Vil du virkelig bringe mit pis så meget i kog?!
 5. “Det skal nok lykkes”
  Jeg ved at folk kun siger det for at være søde og det kun er i bedste mening, men jeg HADER den sætning. Folk ved jo ikke om det nogensinde vil lykkes, så lad være med at stå fast på det.
 6. “Vi prøvede altså også rigtig længe, ja i ca. 3 måneder, så jeg ved hvad du går igennem”
  Ej okay, det ved du så bare overhovedet ikke. Der er stor forskel på at prøve selv og så være i behandling. Min hverdag er fuld af medicin, piller, indsprøjtninger, gynækologiske undersøgelse, stress, hormoner og jeg skal komme efter dig. Man har ikke et ubegrænset antal forsøg og kan ikke bare blive ved og ved og ved. Det er psykisk og fysisk hårdt. & hey, 3 måneder, du har vidst intet at brokke dig over.

Og skal vi så ikke lige vende den rundt og kigge på hvad man meget gerne må sige til ufrivillig barnløse?

Ting du gerne må sige til ufrivillig barnløse

 1. “Jeg ved ikke hvad det er du går i gennem, men jeg er her for dig og vil til hver en tid lytte”
  Sådan en kommentar er bare rar. Jeg ved at det er svært at sætte sig ind i – jeg vidste heller ikke hvad det var jeg gik ind til. Det er så meget hårdere og anderledes end man havde forestillet sig, så at have folk omkring sig, der vil støtte og lytte er vidunderligt.
 2. Hvordan er det nu liiiige det fungere?
  At vise interesse for det vi gennemgår er dejligt. Jeg synes kun det er rart hvis du spørger ind. Der er så mange forskellige aspekter i fertilitetsverdenen og der sker så mange ting. Jeg vil hellere end gerne snakke om det – det gør det kun nemmere. Spørg ind til behandlingen, medicinen, selve forløbet generelt – alle spørgsmål er tilladte og jeg skal nok selv sige fra hvis der er noget jeg ikke vil tale om.
 3. Hvordan har du det?
  En lille sætning som “hvordan har du det?” betyder meget. Så ved man at folk tænker på en og samtidig har man muligheden for at fortælle og komme ud med frustrationer og lignende.

Derudover modtages kæmpe krammere og søde hilsner med kyshånd. At man ved at andre tænker på en er rart. Det er rart at have i baghovedet når det ser allermest sort ud. Vores familier forstår at støtte på bedste vis og det er guld værd.

Det var lige et par lister med min personlige holdning. Måske du er enig i disse ting eller måske du har noget at tilføje til listerne?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!