Ting som bliver en smule mere naturligt og snakke om

Blog opslag

Skrevet af Trine Jensen

3 sep, 2018

Jeg er normalt en meget stille og privat person, jeg har ikke behov for at gøre mig bemærket og er endda også ret genert. Men noget jeg har lært ved at være i fertilitets verdenen er, hvor naturlig alting lige pludselig bliver og snakke om. Så ja, jeg vil prøve og beskrive forskellen lidt her;

Menstruation. Alle kvinder har det og det er da det mest naturlige. Men at snakke om det.. det har jeg virkelig aldrig brudt mig om. Et eller andet sted synes jeg det er et meget privat emne og kommer ikke alle ved, MEN.. jeg skal love for det har ændret sig.

Det samme med ægløsning, egentlig ikke et emne jeg har læst særlig meget op på før jeg startede projekt baby med Ak. For ærligt, jeg vidste da knap nok hvad det gik ud på førhen.

Jeg husker en episode hvor jeg har været med en veninde oppe og træne på min kærestes arbejde, Cross fit rum med store svedige mænd, og der lå vi, og strakte lidt ud, hvor hun diskret stikker hovedet hen til mig og spørg hvordan det går med det hele. Jeg husker ikke det præcise spørgsmål, men jeg plaprede bare løs, vidt og bredt om ægløsning og menstruation. Jeg fornemmer egentlig godt at hun nok ikke synes det lige er her vi skal have den samtale, og jeg blev også ret forbløffet over hvor naturligt tingene var for mig og snakke om da det gik op for mig hvor vi nu sad henne.

Sex. Ja der bliver jeg dog stadig ret lille pige hvis andre mennesker skal fortælle mig om sex. Men imellem Ak og jeg er det blevet en ret naurlig ting og snakke om, og vi joker egentlig også ret tit med at jeg altid har sagt at uanset hvad, så skulle projekt baby ikke være timet og tilrettelagt. Tjaa, nu skal vi jo nærmest gøre tingene på tid! Forstået sådan at nu er det jo lige præcis det vi gør. Og baby fremstillet igennem fertilitetsbehandling er ikke altid skide sexet og romantisk.. sidde og finde kalenderen frem og planlægge imellem arbejde, vagter og andre arrangementer gør det hele en smule akavet. Men dog et sjovt emne og joke frem og tilbage med. Det havde jeg bestemt ikke gjort før alt det her.

Graviditetstest. Jeg husker ret tydeligt da jeg var yngre og man havde behov for en test, fordi man gik i panik hvis ens menstruation ikke kom på slaget 12. Ligeså panisk var jeg ved tanken om og skulle forbi supermarkedet for at købe dem. Og jeg kørte da gerne i den anden ende af byen, i en butik jeg aldrig kom i og et område hvor jeg var 80% sikker på ingen kendte mig. Nu? Så er det jo nærmest ligeså naturlig som lige og svinge over efter en litermælk.  Jeg har tit taget mig selv i og handle og lige smide en pakke med. Og har endda præsteret og købe 3 pakker med ugers mellemrum, ved samme unge mand bag kassen. Jeg ved godt han sikkert ikke ved lige præcis hvem jeg er, men nu arbejder jeg selv i butik, og indimellem har man da styr på folks købsvaner og studser over sammensætningerne ellers deres købs mønstre.

Læge/gynækolog besøg. Jeg har altid hadet gynækolog besøg førhen. Det var da det mest ubehagelige og skulle ligge der og strutte med det hele overfor et fremmed menneske! Bevares, det er da bestemt stadig ikke rart, men det er som om det er blevet meget mere naturligt, og jeg har sågar været ved egen læge hvor hun gerne lige vil undersøge mig, og siger kækt ”det er du vel van til”. Men når det nu er den samme mand man møder hver gang, og han laver det til dagligt, så er det nu ikke så slemt mere. På det punkt er det mest Ak der skal vænne sig til at sidde og kigge med imens en anden mand er alt for tæt på mit underliv, og det er da bestemt heller ikke hver gang han synes han skal med om på den anden side af forhænget ;D

Jeg håber ikke jeg er alene om at være så åben omkring tingene, og håber det giver bare en lille smule mening for andre i samme situation.

Er der andre der har ting de fornemmer bliver mere naturligt og bare snakke frit om, ting man gør eller lignende? eller er jeg bare alene om og tænke anderledes. Det håber jeg virkelig ikke!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!