Uendelig ventetid    

Blog opslag

Skrevet af Jegvilvaeremor

25 feb, 2020

*Muligt ukendte forkortninger*

IUI = Intra Uterin Insemination (Insemination med sæd)

IVF = In Vitro Fertilisation (Befrugtning uden for kroppen)

ÆO = Æg oplægning

PUPO = Pregnant until proven otherwise

Ventetiden knuser
Definitionen af Tålmodighed – ”det at kunne finde sig i lang ventetid, forgæves anstrengelser eller andet besvær uden at miste besindelsen”

Normalt er jeg en kvinde med god tålmodighed. Jeg elsker at arbejde med mennesker, og særligt mennesker med udfordringer. Her bliver min tålmodighed også styrket.

Men i dette forløb har min tålmodighed været ikkeeksisterende. Fra jeg smed p-pillerne til nu, har hver måned været fyldt med tests og negative svar. Jeg har mistet besindelsen utallige af gange og hver måned har været fyldt op med to knuste hjerter. Ventetiden knuser vores hjerter, vores tålmodighed og vores besindelse.

Behandlingsforløb
Vores behandlingsforløb har været således;
Det første år vi prøvede selv (2017-2018)
Det år vi var i behandling ved gynækologen (2018-2019)
Det år vi var i IUI behandling ved Horsens hospital (2019)
Den rum tid vi har været i IVF behandling ved Horsens Hospital (2020)

Det første år var ren ventetid, følte vi i hvert fald. Vi troede på, at en graviditet ville indtræde hver eneste måned, men afslag på afslag på afslag var ubærlig for os. Særligt for mig tror jeg. Jeg er ekspert i at tage sorgerne på forskud, og selvom vi nu har forsøgt i 2,5 år, så er det ikke noget af det, jeg er blevet bedre til.
Det andet år var de første 3 måneder ventetid på, at gynækologen havde en tid til os. Ventetid til vi skulle i gang, og ventetid imellem cyklusserne, fordi min krop havde brug for en pause. Jeg så det ikke som et problem at skulle spise clomid tabletterne, men bivirkningerne var humørsvingninger, fedtet hår, fedtet hud og trang til alt muligt lækkert. (Den trang er vist aldrig gået væk igen)

Da forsøgene hos gynækologen ikke gav pote, havde vi, som skrevet i forrige blogindlæg, 4 måneders ventetid indtil Horsens hospital havde tid til os.

Ferielukket
Efter vores første, og mislykkedes, forsøg ved IUI-behandling meldte vi os til igen med det samme. Men fertilitetsklinikken havde sommerferie lukket og vi kunne derfor ikke komme i behandling. Det gav os 2 måneder ekstra ventetid. Ventetid som vi brugte på at lave terrasse og en dejlig tur til Paris – den tur får I mere om en anden gang.

Afvisninger
Efter hvert IUI-forsøg havde vi 1-3 måneders ventetid, da vi cirka hver anden gang enten fik besked om ferielukning eller blev afvist, grundet pladsmangel i kalenderen i klinikken. Efter det sidste mislykkedes IUI-forsøg havde vi 2 måneders ventetid inden informationsmøde om IVF-behandling. Efter informationsmødet meldte vi os til behandling, men blev afvist grundet pladsmangel. Det resulterede i yderligere 1 månedsventetid. Altså i alt 3 måneders ventetid igen. Ventetiden er nemmere at håndtere, når man har en specifik dato for hvad man venter på.

Ventetiden inden testen
Selvom ventetiden mellem forsøgene, mellem behandlingerne er slemme og hårde, og faktisk helt forfærdelige at være i, så er de 14 dages ventetid fra insemination og/eller ÆO til testdag den værste ventetid. Det er en ventetid hvor man er PUPO, og skal leve som om man er gravid. Det er 14 dage i en uvished, med symptomer og bivirkninger, hvor kroppen reagerer hele tiden. Det er en ventetid hvor man mærker hvert eneste lille ryk eller prik i maven – for tænk nu hvis det var fordi, at baby satte sig fast og man endelig var blevet gravid.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!