Ufrivillig barnløshed: Når det går udover de sociale relationer

Blog opslag

Skrevet af Fertilitetsliv.dk

5 jun, 2018

Ufrivillig barnløshed kan have store sociale og psykiske konsekvenser. Det handler om længsel, misundelse, sorg og frustration.

Derfor isolerer mange barnløse par sig ofte fra venner, familie og sociale arrangementer simpelthen for at skåne sig selv og hinanden i det opslidende forløb.

Mere end hver tiende dansker lider af ufrivillig barnløshed. Det gør det til den hyppigste kroniske sygdom blandt danskere i alderen 25-44 år sammenlignet med blandt andet astma, der ligger på syv procent, og kræft, der ligger på 0,6 procent. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

Et stigende antal kæmper i fertilitetsbehandling for at blive gravide, og dermed stiger risikoen også for, at du kender en, der lider af ufrivillig barnløshed. Du ved det måske bare ikke for det er stadig et tabu..

Har du oplevet det er gået udover dine sociale relationer? Kommenter gerne herunder hvor vi samler alle svarene til gavn for andre i samme situation. 

Læs artiklen her og se en video hvor et ufrivillig barnløs par taler med deres venner om emnet

 

2 Kommentarer

 1. Malou Bach-Schandorff

  Helt kort, ja.
  Det har kostet på den sociale konto.

  Svar
  • Fertilitetsliv.dk

   Hej Malou

   Mange tak for dit input.

   Ja det er utrolig hårdt at være ufrivillig barnløs og jeg er sikker på mange kan nikke genkendende til, at det koster en del på den sociale konto..

   Tak igen

   Fertilitetsliv.dk

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Behandlingstilbudkalender

No event found!