Ung og i behandling

Blog opslag

Skrevet af Babykullejulle

23 maj, 2019

’’I er jo unge endnu, det burde ikke være så svært og i har heldigvis massere af tid’’ sagde lægen til vores første besøg på fertilitetsenheden. Jeg sad lidt med en følelse af at hun dømte vores alder. Om man er 23 eller 30 kan man vel godt have svært ved at få børn, og brændende ønske dem?

For lavt AMH var diagnosen, ikke så lavt at det ville få den store betydning var konklusionen, men lavt nok til at de skulle påpege at jeg var et stykke under gennemsnittet.

’’proceduren er 3 IUI-H og derefter 3 IVF før man selv skal til at betale, men så langt når i slet slet ikke’’ sagde lægen, og jeg tænkte ’’perfekt!’’ og blev på en eller anden underlig måde utrolig forventningsfuld og fuld af håb. Så fuld af håb at jeg spørger sygeplejersken der udlevere vores spand til brugte kanyler om jeg bare skal aflevere den på klinikken igen når jeg er blevet gravid.

Jinxede jeg den? Det kan der være delte meninger om. I hvert fald sidder jeg i skrivende stund og har opbrugt 3 IUI forsøg, og er i gang med det første IVF. Se dét havde jeg ikke regnet med da vi først tilmeldte os fertilitetsbehandling og hørte lægens ord ved første besøg.

Den ene skuffelse efter den anden. Engang imellem bliver jeg overrasket over mig selv, og min evne til at få vores fertilitetsliv til at syne lettere end det er. Ærligt – så er det død hårdt, og ærligt – så ville jeg give alt for at være fri for behandling og klare tingene som de burde klares.

2 Kommentarer

  1. Malene

    Stærkt indlæg. Jeg deler mange af de samme følelser som dig, og jeg ved virkelig hvordan det føles. Hepper på jer og håber på, at I snart ikke skal mere igennem ❤️

    Svar
  2. Anna

    Jeg deler din frustration omkring det at være “ung”. Jeg fylder 30 i år og min mand og jeg har prøvet aktivt i halvandet, men ubeskyttet i ca 3 år. Får også hele tiden kastet i hovedet at jeg jo stadig er ung så vi skal nok nå det. Men jeg havde altså en drøm om at være mor inden jeg fyldte 30, og det var rigtig hårdt at acceptere det ikke kom til at ske. Og så vil man altså bare meget hellere lyttes til end at blive “beroliget” med at man jo stadig er ung.. Og hvad nu hvis det tager 6 år at blive gravid og man gerne vil have 2-3 børn.. så er man jo ligesom ikke “ung” længere..

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!