Ventetid

Blog opslag

Skrevet af Frugtkagen

12 okt, 2019

Klokken er lidt i 8 og jeg sidder og venter. Venter på at klokken bliver 9.30 så jeg må ringe til Herlev hospital og høre om der er et af mine æg der har klaret den til 5. dagen, og om jeg så senere i dag skal have sat et æg tilbage.

Jeg har egentlig klaret det rigtig godt hen over weekenden. Bedre end jeg havde forventet. Jeg har slappet af, og fordybet mig i mine lektier. Jeg er heldig, fordi jeg elsker mine lektier og kan bruge mange timer i at fordybe mig i dem. Så det har været helt okay. Men nu kommer den … ventetiden og det der følger med når man bliver opmærksom på den. Tankerne, rastløsheden, uroen i maven og humørsvingningerne.

Generelt synes jeg at det at vente er sigende for det at være i fertilitetsbehandling, om end man er i IUI, IVF eller ICSI behandling.

Først venter man på at komme til lægen for at få en henvisning, når man oplever baby udebliver. Så venter man på at komme til, og så venter man på den første samtale.

Så venter man på den næste scanning, og den næste igen. Ved IUI venter man så på man skal insemineres, og så kommer den lange ventetid på testdag.

Ved IVF og ICSI venter man på ÆU (ægudtagning), så venter man på at finde ud af hvor mange der er blevet befrugtet, så venter man på at få at vide om der er nogle klar til ÆO (oplægning), og så venter man på testdag.

Nogle nætter drømmer jeg om, at jeg venter. Så selv om natten fylder det. Ventetid er en stor del af det at være i behandling, og den ventetid er grunden til hvorfor man stresser så meget i behandling. Vi er sjældent i nuet, fordi vi hele tiden er videre og venter på næste skridt. Og hvorfor skulle vi ikke gøre det. Det er hårdt, og der er ikke særlig mange smukke øjeblikke, man lige har lyst til at stoppe op og nyde. Vi kæmper jo alle for at opnår så stor en drøm, og til forskel for mange andre, er vores kamp sjældent smuk og romantisk. Den er dyr, og koster mange tåre, op og nedture og ventetid.

Så hvis du møder en i behandling, og de fortæller dig, at de venter på … noget… så giv dem lige et ekstra kram. Fordi ventetiden er lang.

Klokken er nu halv 8.30, og jeg sidder stadig og venter. Måske min ventetid snart er forbi.

3 Kommentarer

 1. Sandra

  Er selv i et ICSI-forløb og kender alt til at vente og vente og vente…

  Udover det allerede beskrevne, kan man så tilføje, at efter ÆO er det igen tid til at vente på blodprøve med håb om en graviditet, hvilket nok er den værste ventetid af alle! HVIS man så er heldig, at den test er positiv, må man pænt igen vente på 1. scanning med håb om, at den lille myr sidder hvor den skal, eftersom der er forhøjet risiko for GUL ved behandling. Alt i alt:

  Vente, vente, vente…

  Svar
  • Freja

   Præcis..
   Er i den ventetid nu og den er ulidelig. Der er virkelig lang tid til den blodprøve.

   Svar
   • Sandra

    Ja det er virkelig den værste. Man går bare og mærker efter de mindste tegn på graviditet og er ved at blive vanvittig af at vente på den blodprøve

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

12. gang må da være lykkens gang!?

12. gang må da være lykkens gang!?

Over en måneds benhårdt arbejde har resulteret i ét skud i bøssen. Det virker så uretfærdigt, men det er jo efterhånden det overordnede tema i alt dette. Det er ægoplægning nummer 12 for vores vedkommende. Jeg kniber en tåre ved tanken om, at vi 11 gange før har siddet i samme situation, fulde af håb – men stadig ikke har fået vores barn.

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!