Vores 5 IUI forsøg

Blog opslag

Skrevet af Babyluppen

11 jun, 2017

Vi havde selvfølgelig kæmpe store forventninger til vores IUI forsøg hos Aagaard Klink i Aarhus. De har været utrolig søde, professionelle, forstående, hjælpsomme – vi kan ikke sætte en finger på de 5 behandlinger.

Selvom jeg mangler den højre æggeleder mente de godt det kunne lykkes – da man scanner ofte og ser hvilken side æggene er i. De sagde også at den venstre æggeleder sagtens kunne indfange ægget fra den højre æggestok.

Så det lød jo alt sammen rigtig godt.

Vores første IUi forsøg

Vi startede vores første IUI uden hormoner, der var et rigtig fint æg i højre side, så chancerne ville være en smule nedsat pga. den manglende æggeleder. Men vi håbede alligevel og jeg blev insemineret med 35 millioner oprensede sædceller.

Men der skete desværre intet og jeg fik min menstruation – øv!

Vores andet IUI forsøg

Denne gang med hormoner vi startede på Pergotime i 5 dage og derefter Gonal F 75 i 3 dage. Scanningen viste 2 æg i højre side og 1 æg i venstre side, de skulle vokse sig lidt større så jeg skulle tage Gonal F 75 i 2 dage mere.

Derefter scannes igen og ægløsningssprøjte. Forhåbningerne var kæmpe store, nu var der et æg i den helt rigtige side. Jeg blev insemineret med 40 millioner oprensede sædceller. Vi valgte derfor at tage en ekstra insemination dagen efter for at forbedre chancerne.

Men desværre fik jeg min menstruation så heller ikke denne gang lykkes det.

Vores tredje IUI forsøg

Igen med hormoner Pergotime i 5 dage og derefter Gonal F 75 i 3 dage. Scanningen viste 1 æg i højre side og 1 æg i venstre side vi var klar til ægløsningssprøjten. Jeg blev insemineret med 12.500 millioner oprensede sædceller ikke så flot en prøve pga. lidt sygdom optil forsøget.

Desværre lykkes det heller ikke denne gang.

Vores fjerde IUI forsøg

Vi var ved at være klar til at prøve en anden form for behandling, men først skulle vi henvises. Så vi valgte at blive henvist til Horsens fordi der ikke er en offentlig klinik i Aarhus mere. Men inden da havde vi lige vores fjerde IUI forsøg. Igen startede vi med Pergotime 5 dage og Gonal F 75 i 3 dage til scanningen viste det sig jeg havde 5 æg, 3 i venstre side og 2 i højre.

Æggene skulle lige modnes ordentligt så vi skulle tage Gonal F 75 2 dage mere og så scannes igen. De ville holde ekstra øje med dem fordi det ikke er så smart at inseminere med 5 æg, så vurder man om man skal tage nogle ud inden. Vi kom til scanning igen og vi fik at vide det så fint ud og vi kunne tage ægløsningssprøjten. De ville vurdere på selve dagen om nogle af æggene skulle tages ud.

Men nogle af æggene var større end andre så de vurderede at de godt turde inseminere uden at tage nogle ud. Jeg blev insemineret med 40 millioner oprensede sædceller. Vi tænkte nu måtte det da lykkes mange æg og god sædprøve hvad kunne gå galt…

Men heller ikke denne gang ville det lykkes.

Afvist i Horsens og svar på Ureaplasma prøven

Vi blev desværre afvist i Horsens da der var kø. Vi udnyttede ventetiden og fik taget en prøve for Ureaplasma, jeg havde hørt det kunne være derfor jeg havde aborteret hvis jeg var smittet. Jeg blev podet i urinrøret og skeden for Ureaplasma – jeg fik svaret som fortalte jeg ikke havde Ureaplasma. Vi fik dermed vinget den af, jeg søgte hele tiden svar på hvorfor vi aborterede, men kunne ikke finde svar, det var frustrerende.

Vores femte IUI

Igen udnyttede vi ventetiden med et femte IUI forsøg, nu måtte det snart være vores tur. Vi prøvede igen et forsøg uden hormon. Der var et super flot æg i venstre side og jeg blev insemineret med 35 millioner oprensede sædceller, men heller ikke denne gang skulle det lykkes.

Nu var vi mere klar end nogensinde til at besøge Horsens og starte vores IVF rejse…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Årsdag

Årsdag

Den 01.06.2021, har vi været kærester i 3 år. Jeg forbinder dagen med glæde for det meste, men det...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!