Vores vej til fertilitetsbehandling

Blog opslag

Skrevet af Caroline Ziegler

4 apr, 2017

For et godt 1,5 år siden besluttede vi, at smide p-pillerne. Fyldt med glæde, optimisme og lagengymnastisk fra morgen til aften gik vi i gang med projekt baby Men desværre som månederne gik, fandt vi ud af at det nok ikke blev så nemt, der var altid kun en skide streg på de utallige pinde der blev tisset på.

Da vi havde prøvet i næsten et år, besluttede vi os for at kontakte læge. (Selvfølgelig efter diverse urter, husmodertricks, akrobatiske stillinger og selvfølgelig sund kost og motion)

.. meeeen… Dette skulle ikke være en smerteløs proces. For både min og Daniels læge, synes vi var unge og skulle se hvad der skete. Det var faktisk kun fordi min læge mistænkte andre ting, grundet stor uforklarlig vægtøgning at vi blev henvist til gyn. Min læge sagde at min kæreste (Daniel) naturligvis også skulle undersøges nu jeg skulle. Så han ringede til lægen, allerede i telefonen var lægen mistænksom og sagde vi skulle til samtale inden. Da vi kommer til samtale hos Daniels læge, siger lægen at hvis det var hende der skulle bestemme, skulle vi prøve et år mere (sindssyge kvindemenneske, et år mere???!!) Men hun laver dog en henvendelse alligevel.

Nogle dage senere er Daniel inde og kigge på sundhed.dk og kan se at en anden læge har skrevet noget i stil med “det undre mig at Daniel siger de har prøvet et år, da han ikke er ældre – jeg går ud fra hans kæreste er jævnaldrende.

Vi fik det endelige svar. Det var chokerende, med samtidig så lettende og dejligt, endelig ikke at skulle gå rundt i uvished. Vi vil aldrig kunne få børn “naturlig” . Vi blev henvist til Holbæk fertilitetsklinik. Der var ca. 6 ugers ventetid til første samtale. Vores første samtale med vores kontaktperson var på så mange måder forfærdelig. Hun var så nedladende – hun kiggede på mit BMI og på mig og sagde “dit BMI er jo lidt for højt, men du har ikke særligt med fedt på maven, så i må selv bestemme om i vil vente 3 måneder og se hvad vægten siger, eller komme i gang med det samme’’. Vi forklarede at vi naturligvis gerne ville i gang med det samme så ville hun lige pludselig gerne have at vi ringede igen dagen efter, og overvejer det over natten.

Da jeg ringede dagen efter og sagde vores mening stadig var den samme, blev hun skide sur og snerrede at hun synes altså vi havde aftalt at vi skulle snakke med en sygeplejerske om kost. Det havde vi nu ikke, men sagde bare “det vil jeg også gerne , men starter behandlingen så efter det?” Hun svarede ja, og snerrede at jeg skulle vente på sygeplejersken ringede. Da der var gået en uges tid, ringede Daniel til Holbæk. Da kontaktpersonen tager telefonen siger hun “nu ved jeg hvem i er, det er jer der ikke kan vente” Daniel forklarede at vi bare gerne ville vide hvad der skulle ske. Hvorefter hun sagde “tror i, i får det hele serveret på et sølvfad, i venter bare de 3 måneder og sådan er det” – den dag var jeg så ufattelig ked af det. Jeg græd, græd og græd. Vi undersøgte muligheder for at skifte klinik – men hvis vi skiftede til Roskilde, skulle ÆU og ÆO foregå på Holbæk alligevel. Jeg snakkede med en masse forskellige sygeplejersker, og vi aftale at de skrev i vores journal at vi ikke ville have nogen form for kontakt med vores tidligere kontaktperson. Og aftale en ny tid.

Den samtale var bare noget helt andet – trods dårlige nyheder. Var det en super positiv oplevelse. Vi fik en masse informationer vi ikke tidligere havde fået. De var søde, forstående og tonen var en helt anden!

Men der skal gå 3 måneder mere . Vi skal til samtale igen. Og der rammer vi desværre ind i sommerferien – så det bliver først efter den. Udover det, bliver vi nedprioriteret pga. vores unge alder (22 og 23). Jeg er så pisse træt af at høre om vores unge alder! Jeg var 20, da vi i gang og når helt sikkert at blive 23 inden vores baby ankommer – forstår på ingen måde at de trækker tiden så meget, så bliver vi jo for fanden ikke ved med at være unge – og den ruchebane af følelser og virkelig til at lukke op og skide i!

Så de næste mange måneder, står på sund kost, motion og helt sikkert 10.000 tude ture.

I kan følge med på Instagram hvor jeg skriver om fertilitetsbehandlingen, kost, træning, indretning og en masse andet – Carolineeziegler

Tak fordi du læste med Caroline Ziegler.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relateret indlæg…

Årsdag

Årsdag

Den 01.06.2021, har vi været kærester i 3 år. Jeg forbinder dagen med glæde for det meste, men det...

læs mere

Behandlingstilbudkalender

No event found!